Печатарският форум InPEQ форум 2013 се проведе в Лвов, Украйна

2486

Изтокът среща Запада – обединяване на печатарите за ефективност и успех беше мотото на събитието.

182 участници от 14 държави се събраха в украинския град Лвов на 18-19 септември,  където се проведе първият ден от форума. Участниците бяха от държавите Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватска, Македония, Гърция, Унгария, Румъния, Сърбия, Словения и Турция, Естония, Чехия, Казахстан, Киргизстан, Латвия, Полша, Русия, Украйна, Узбекистан и няколко европейски държави.

 


Домакинът, проф. д-р Бохдан Дурниак, ректор на Украинската академия по печат, откри и приветства участниците. Презентациите на лекторите от Ман Роланд, Канон и Мюлер Мартини бяха на теми, свързани с офсетовия печат и опаковките, подобряването на ефективността на печата и иновациите в производството на печатните продукти.

 

Традиционно най-интересната лекция беше анализът на Интерграф за състоянието на печатната индустрия в Европа, с която печатарите могат да сверят часовниците си.

 

 

Вторият ден беше в Украинската академия по печат, която са завършили много български кадри от печатната индустрия, където над 8- участници взеха участие и бяха обсъдени идеи и добри практики в образованието. 

 

 

Организатор на форума е инж. д-р Росица Велкова

Деси Тодорова

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.