Печатница Оптимал принт с 21% ръст в продажбите на дигитален печат през 2014 година

2103
Печатница Оптимал принт с 21% ръст в продажбите на дигитален печат през 2014 година

Изминалата 2014 година бе изключително успешна за печатница Оптимал принт в продажбите, свързани с дигитален печат.

оптимал принт дигитален печат

 

В този пазарен сегмент компанията навлезе в края на 2012 година със закупуване на дигитална машина за производствен печат Konica Minolta BizHub Pro C65hc. Поръчките за дигитален печат през 2014 са се увеличили с 21% в сравнение с 2013 година. Дългогодишният опит на компанията в производство на персонализирани химизирани формуляри оказа положително влияние върху разработването и предлагане на нишови продукти и в дигиталния печат. Сред тях са различни видове стикери, покани, формуляри, дневници и други, част от които се изпълняват в комбинация с наличните технологии за офсетов печат и довършителни процеси. Това от своя страна спомага за забавяне на наблюдаваното снижение в поръчките за офсетов печат.

От обработените данни за 2014 година става ясно, че няма промяна в размера на средната сума за покупка при дигиталния печат. Двоен ръст обаче се наблюдава при продажбите онлайн, както от гледна точка на брой отделни поръчки, така и от гледна точка на приходи от продажби. Тук отново положителна роля изиграва представянето в електронния магазин на печатница Оптимал принт на над 400 специализирани артикула, чийто брой непрекъснато нараства.

електронен магазин оптимал принт

Най-голям ръст сред предлаганите печатни материали бележат така наречените хитови рекламни продукти (флаери, плакати, дипляни, визитки и други) – 11%. Изненада е и ръстът при отпечатаните фактурите (8%), въпреки все по-голямото навлизане на различни решения за електронното им издаване. Първенец сред поръчваните печатни материали остават формулярите, въпреки цялостният спад в количествата с 14%.

Получените запитвания през 2014 година са с 10% повече от тези през 2013-а. Ръстът е подпомогнат и от все по-големия брой полезни публикации в блога на печатница Оптимал принт. Уникалните посетители на сайта на печатница Оптимал принт са се увеличили с 50% за последната година. Неоспорим факт е, че почти половината от получените запитвания се трансформират в поръчки за печат от страна на клиентите.

През 2014 година екипът на печатница Оптимал принт се включи и в две благотворителни кампании. Първата беше през пролетта, когато абитуриентите от II АЕГ дариха средства за деца, болни от Булозна епидермолиза. В кампанията екипът ни се включи с отпечатване на материали за кампанията.

 

оптимал принт грамота

Втората кампания, която все още се изпълнява, е за събиране на средства за Александър Ангелов от Кюстендил, който страда от мускулна дистрофия тип Бекер. Въпреки своето заболяване той рисува прекрасно и това накара екипа ни да разработи календар с негови картини. Събраната сума от продажба на Календари ще бъде дарена на неговия рожден ден, който е на 14 Януари. В допълнение екипът ни ще дари и 1% от постъпилите до тази дата приходи от продажби. Създадохме и специални стикери, които разлепихме като разяснителна кампания до клиентите ни, а част от информацията бе публикувана и на гърба на издаваните от нас фактури.

Екипът на печатница Оптимал принт се надява и през новата 2015 година добрите новини да са навсякъде около нас и нашите клиенти/партньори. Ето защо решихме да подарим код за 15% отстъпка, валиден до 15.02.2015 г., при поръчка над 100 лева без ДДС, на всеки желаещ да изпробва, предлаганата от нас услуга дигитален печат. За да се възползвате, посочете код „PG1515” в своята поръчка до нас. Желаем на всички успешна и ползотворна 2015-а година.

Печатница Оптимал принт
гр. София
ул. „Георги Бенковски“ №40
Тел.: 02/ 983 33 73
Тел.: 0889/ 835 701
Факс: 02/ 983 25 28
www.optimalprint.bg

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/