Пиктограф се сдоби с Xerox DocuColor 8000AP

6091

Варненската “Фабрика за цветове” представи първата по рода си дигитална машина в България.

На стилно тържество, пред избрани гости в Двореца на културата и спорта във Варна, бе представена първата по рода си дигитана преса в България, Xerox DocuColor 8000AP.
Лентата бе прерязана от Ивайло Маринов, олимпийски шампион по бокс от XXIV летни олимпийски игри в Сеул през 1988 г.
На събитието присъства лично Генералният Мениджър на Xerox за България – Юлиан Григоров, който заедно с Управителят на Пиктограф Стефан Августинов разкри какви са силните страни и предимствата на Xerox DocuColor 8000AP както и какви са предизвикателствата пред дигиталната “Фабрика за цветове”.


На снимката:
Юлиан Григоров, главен мениджър на Xerox България
Ивайло Маринов, олимпийски шампион по бокс, Сеул ’88.
Стефан Августинов, управител Пиктограф
Красива млада дама


На снимката:
Ивайло Маринов, олимпийски шампион по бокс, Сеул ’88.
Юлиан Григоров, главен мениджър на Xerox България
Стефан Августинов, управител Пиктограф


На снимката:
Юлиан Григоров, главен мениджър на Xerox България


На снимката:
Людмил Кръстев, сервизен инженер.
Красива млада дама


На снимката:
Xerox DocuColor 8000AP

Освен висока призводителност, добро качество на печат, машината е окомплектована със софтуер за персонализация, както и реализиране на секюрити ефекти – GlossMark (холограмен ефект), MicroText (микрошрифт), флуоресцентен ефект (който може да бъде видян само под UV светлина), Infrared Mark и др. Дигиталната печатница Пиктограф може да се похвали и с достатъчен набор машини за довършителна обработка, сред които и такава за твърда подвързия.

Всички предпоставки за успешно развитие пред Пиктограф са налице, остава само наличният потенциал да бъде реализиран. Което им пожелаваме от сърце!

Повече за машината:

  • Xerox DocuColor® 8000AP е разработена на базата на вече утвърдена технология – успешната DocuColor® 8000. Новата цветна преса работи с широка гама медии – от гланцирана хартия и картон до синтетични транспаранти. Позволява създаването на приложения като книги и списания, промоционални флайери, персонализирани пакети с директна поща, специални предмети, включително магнити и фолиа за стъкло.
  • Новият модел предлага високо ниво на продуктивност и надеждност при работа с тежки хартии. DocuColor® 8000AP отговаря на всички изисквания за бърза продукция на обемни поръчки в динамична търговска среда.
  • Моделът DocuColor® 8000AP оперира в два режима, които могат да бъдат променяни лесно от оператор в процеса на работа. Освен по скорост режимите се различават и по степен на гланциране.
  • Режимът „all weights” настройва пресата да работи с 80 страници в минута с хартия до 300 гр. независимо от теглото или вида на хартията. Това в комбинация с възможността за високоскоростен двустранен печат прави DocuColor® 8000AP една от най-продуктивните дигитални цветни преси в своя ценови клас. Допълнително преимущество към режима „all weights” е по-матов външен вид на продукта. Режимът „single weight”, който настройва скоростта на печат според вида хартия, позволява отпечатването на по-гланцирани материали.
  • DocuColor® 8000AP предлага уникална гъвкавост за печат на разнообразни приложения, които могат да бъдат адаптирани спрямо желанията на клиента. Например, поръчки като късотиражни списания или фотоалбуми, които изискват по-лъскав вид в сравнение с маркетингови материали, които обикновено са матови.
  • Друга отличителна черта на DocuColor® 8000AP е принт резолюцията 2400x2400x1 dpi, благодарение на която се постига отличен контраст при печат на текст.
  • Xerox DocuColor 8000AP включва подаване на хартия от два контейнера с общ капацитет 4000 страници, което осигурява непрекъснато захранване. При необходимост може да бъде закупен и втори модул с два контейнера, всеки за 2000 страници. Разбира се, всички контейнери предлагат едновременно захранване с различни медии с максимален капацитет 8000 страници.
Източник: Prepressbg.com

Интернет портал за печатни технологии.