Пластмаса с цветове по Pantone

2354

Вече можете да възпроизвеждате 3 400 цвята по Pantone от пластмаса.

Pantone от пластмасаПластмасовите плоскости се предлагат във всички 3 400 стандартни цвята по сериите Pantone Plus Series и Pantone Fashion + Home. Новото предложение на Pantone, наречено Plastic Standard Chips, дава възможност на дизайнерите да създават проекти със съответстващи цветове в различни области от индустриалния и продуктов дизайн до модни аксесоари и играчки. Pantone Plastic Standard Chips се продават поотделно. Това позволява на дизайнерите да изпратят пълни цветови спецификации заедно с проектите си. Така се увеличава ефективността на комуникацията с клиентите и изпълнителите, намаляват се разходите и времето за излизане на продукта на пазара.

„Цветът е критичен елемент в разработката на продукти и дори най-малкото невнимание може да попречи на пазарния успех”,каза Giovanni Marra, директор на корпоративния маркетинг на Pantone. „Новите Plastic Standard Chips отговарят на световноизвестните цветови библиотеки на Pantone. Така те правят координацията между всички елементи лесна и надеждна – от продукта и опаковката до рекламните материали и интернет страниците. Например, Pantone PLUS 205 е същият на хартия, пластмаса и в интернет”.

Pantone Plastic Standard Chips са създадени на базата на полипропилен, който има качества, близки до тези на често използваните в производството материали. Чиповете имат както матова, така и гланцова страна. Размерът им е 7,6х4,7 сантиметра. Оформени са така, че дебелината им варира от 1 до 2 милиметра, което според производителя улеснява визуализирането на цветовете. Те имат и малка дупка в горния ляв край за по-лесно групиране и създаване на палитри. Отделните чипове включват името на цвета по Pantone, както и съответстващите формули за пигменти и спектрална информация. Всяка пластмасова плоскост се продава срещу 16 американски долара.

Източник: pantone.com
Текста написа: Мартин Новев

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.