Пожарникари почистиха 5000 литра мастило във Великобритания

778
Пожарникари почистиха 5000 литра мастило във Великобритания

Разливът на мастило в Дартфорд спонтанно създаде шедьовър на модерното изкуство, но беше заплаха за околната среда и заплашваше да замърси водоизточника на Кент.

разлято мастило

 

Разноцветното езеро от мастила изтече от резервоари Howard Hunt Group и неволно създаде шедьовър на модерното изкуство в CMYK. Практически, обаче, това беше сцена на опасен разлив от 4500 литра опасни химикали, които заплашваха да отровят водоизточника на Кент. Екипи на пожарната почистиха разлива. Те покриха близките шахти на канализацията и се погрижиха да предотвратят замърсяване на водоизточника и да предпазят околната среда от цветния инцидент.

Вероятната причина за създаването на този шедьовър е, че външни лица са отворили клапаните на резервоари за съхранение на мастило.

Източник: metro.co.uk
Текста написа:

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.