Полиграфия инфо ООД напуска Съюза на печатарската индустрия на България /СПИБ/.

2957

След пет години членство в СПИБ решихме да напуснем най-голямата браншова организация на печатната ни индустрия. Решението взехме след задълбочен анализ на дейността на организацията и мястото ни в нея като браншова медия.

Нашите уеб сайтове се развиха извън рамките на полиграфията. От малък форум за предпечат се превърнахме в портал за печатни технологии, в който предлагаме информация за рекламното производство като цяло. Офсетовият печат продължава да бъде основна тема, но далеч не единствената.

Каква е нашата роля като медия в СПИБ?
Никаква. Самите ние се дистанцирахме бавно от ролята на браншова медия, защото случващото се в съюза може да бъде обобщено в протоколите от провежданите през годината сбирки – коя фирма е приета и какви решения са взети на събранието. Подробните изказвания на участниците от всяка среща могат да се прочетат в браншовите списания. Доколко тези материали предизвикват интерес, могат да кажат самите списания.

Преценихме, че членството в организация, в която нямаме съществена работа, чрез която да бъдем полезни, за нас се обезсмисля. Свикнали сме да бъдем продуктивни и когато се захванем с нещо, то наистина да има реални ползи и резултати не само за нас, но и за останалите. Затова сметнахме, че участието ни в СПИБ вече се изчерпа.

Разбира се, офсетовият печат и свързаните с него дейности ще продължат да бъдат сред основните теми в нашия портал www.printguide.info. Едно правило няма да променим в работата си – аудиторията ни и нашите рекламодатели да имат полза от нашите уеб сайтове. Това не се определя от членството ни в която и да е организация. Досега работата ни с нашите клиенти е на база полезност и ефективност. Вярваме, че докато сме актуални и полезни за четене, не е от голямо значение къде членуваме.

Затова решихме да се фокусираме върху основната си работа и да отразяваме значимите събития от печатната индустрия, не само у нас, но и в чужбина. Напускането на СПИБ в никакъв случай няма да прекъсне контактите ни с организацията и ние винаги ще бъдем отворени като медия да отразяваме всички значими събития от работата й.

Пламен Давидов
управител на Полиграфия Инфо ООД

Полиграфия Инфо ООД е Интернет медия.

Собственик на портала за печатни технологии www.printguide.info и свързания с него каталог на печатната индустрия www.polugraphy.info .Други проекти на фирмата са www.printstock.info и www.bgoferta.info.
Единственото ни печатно издание е годишния печатен каталог Polygraphy Info.

Ние не сме издател на браншови издания.

Интернет портал за печатни технологии.