Полиестера и неговите приложения.

2752

Полиестерите се делят на два вида, в зависимост от приложението им и начина на обработка.

Полиестера и кополиестера може да конкурират напълно плексигласа. При тях може да откриете преимущесто, че са изключителни удароустойчиви материали.

Разликата между полиестера и кополиестера е в това, че PET /полиестер/, може да бъде огънат на абкант /или каквато и да е студена огъвка/. Той се използва масово за плаки, които покриват постери в рамки, етикети, част от магазинерското оборудване на стелажите, прозрачен удароустойчив протектор на машини за напитки.

Подходящ е за брандирани щандове, и маркировките в големите, а и по-малки вериги магазини. Брандирани регали и стелажи…

tuplextuplextuplex

Кополиестера има по-широко приложение, поради причината, че подлежи на повече обработки. Той може да бъде запечатван, може да се слепва, може да го термоформовате, без да кристализира….. Това и в допълнение удароустойчивостта го правят един изключително удобен материал за работа.

Тези материали могат да бъдат прозрачни и опалови. Могат да имат или нямат UV защитен слой. В зависимост от това дали е положен UV защитен слой, може да се използва в открити или закрити пространства.

tuplex
tuplextuplextuplex

На снимките с тунела, виждате интересно интериорно решение. Креативността на дизайнерите и доброто познаване на материалите е дало възможност да бъде приложен еластичен материал /PET, PETG/, който да бъде апликиран с транслуцентно фолио, за да се придаде цвят и да се скрие конструкцията. В конкретния случай, може да се използва както прозрачен, така и опалов материал.

Туплекс поддържа на склад прозрачни и опалови полиестери и кополиестери с различни дебелини. Прозрачните са от 0,5мм до 6 мм. Опаловите от 1 мм до 4 мм дебелина. Това дава възможност да се използват в изключително много направления.

tuplextuplextuplex

Интересна характеристика на PET и PETG, е че може да се използват при досег с храни. Това дава възможност да се изработват прозорци на хладилни витрини, всякакви прегради в помещения или машини в хранителната промишленост. Може да допълним възможностите и приложенията при употребата му и като рекламен материал в рекламни кампании на храни. Важно е да знаете, че този материал може да се щанцова, бигова. Това позволява да бъде използван при изработката на кутийки, който да бъдат ниско бюджетен рекламен материал.

tuplextuplextuplex
tuplextuplextuplex

PET; PETG има широко приложение в изработката на ел. табла. Материала отговаря на изискването да не поддържа огъня при евентуално запалване.

tuplextuplex

Туплекс ще предостави всякакви пластмаси, за да изработите всичко от което имате нужда.

Интернет портал за печатни технологии.