Потребителите предпочитат печатните коледни картички пред електронните

1341

Анкета, проведена от Pitney Bowes разкри, че когато става дума за коледни картички, физическият продукт е много по-популярен от модерния си съперник, електронната картичка.

Pitney Bowes е компания, специализирана в оборудване и софтуерни решения за комуникация с клиентите. Като цяло се смята, че имейла е сред най-ефективните методи за комуникация и за да проверят това Pitney Bowes са попитали 1080 потребители във Великобритания дали предпочитат електронна картичка , пред „истинска“ коледна картичка.

Съкрушителните 85% гласували за истинското нещо.

Близо 40% от анкетираните са обосновали предпочитанията си към печатния продукт с това, че е прекрасно да знаеш, че някой се интересува достатъчно от теб, за да напише и изпрати картичка по пощата. Повече от 46% смятат, че пощенската картичка с по-лична от електронната версия. Според 6% електронните картички са за предпочитане, защото намаляват въглеродните емисии и 2% да казали, че неим харесва традиционните коледните картички да се подмятат в домовете им.

Simon Martindill, шеф на маркетинга на Pitney Bowes Global Mailing Solutions, каза: „Изглежда все още сме традиционалисти по душа, което е доста радваща информация по това време на годината.“

коледна картичка от 1930
На снимката: коледна картичка от 1930

Източник: whattheythink.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.