Потребител на Müller Martini постигна огромен успех с линия за книги с меки подвързии Alegro

1008

Samson Druck спечелиха златен медал на Austrian Grand Prix.

Австрийската печатна компания постигна огромен успех със златния медал, който ѝ беше присъден от експертното жури на престижното австрийско изложение за реклама в областта на туризма Werbe Grand Prix. Награденият материал е каталог, произведен за съветът по туризма в Понгау, Австрия и завършен със линия за производство на книги с меки подвързии Alegro от Müller Martini.

92 страничният висококачествен рекламен каталог е залепен с полиуретаново лепило (PUR) и има UV лак. Той спечели наградата за съвет по туризма и туристически дестинации. Всяка година Werbe Grand Prix награждава най-добрите плакати, каталози, интернет страници, телевизионни и радио реклами в австрийската туристическа индустрия. Тази година победителите бяха избрани сред 217 продукта които се включиха в състезанието.

„Много сме горди да видим, че освен дизайна и съдържанието, експертите по туризма оцениха високо и качеството на печата“, каза Gerhard Aichhorn, собственик и управител на Samson. Неговата компания наскоро спечели и награда за „Най-красивата книга на Австрия“.

Alegro и Primera от Müller Martini

Samson Druck е компания, която отпечатва повече от 4 000 тона хартия всяка година и разчита за производството на изданията си с мека подвързия на производствена линия Alegro от Müller Martini. Системата включва VPN дюзи за PUR лепене, тристранен нож Solit и система за подреждане на продукцията CB 18. Aichhorn избра Alegro по време на последната Drupa,най-вече заради технологията Motion Control, „защото краткото време за подготовка в критично за нашия начин на работа“. Samson Druck разчита на решение от Müller Martini, Primera и за продуктите, с телово шиене, които произвежда.


На снимката: Gerhard Aichhorn, собственик и управител на Samson Druck пред Alegro от Müller Martini.

Източник: mullermartini.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.