Преструктуриране на KBA може да засегне до 25% от работниците

940

Производителят обяви „стратегическа реорганизация“ която може да засегне до 1500 работни места.


На снимката: Claus Bolza-Schünemann

В изявление компанията обявява пакет мерки, които „ще увеличат печалбите в дългосрочен план, както и бъдещият потенциал за развитие.  „Бързото и радикални преструктуриране цели да улесни развитието ни в децентрализирана и много гъвкава компания за производство на печатни машини, която, в допълнение към основния си бизнес, предлага и решения за пазарни ниши с голяма печалба“, каза президентът и изпълнителен директор на KBA Claus Bolza-Schünemann.

В резултат на това, производствените дейности в Европа ще бъдат съсредоточени в основните заводи в Германия, Австрия и Чехия. Част от работата ще се извършва от подизпълнители, допълни директорът на маркетингът и корпоративните комуникации Klaus Schmidt.

Между 1100 и 1500 от общо 6200 работни места ще усетят въздействието от преструктурирането. Това ще стане ясно веднага след Нова година. Очаква се промените да дадат резултати през 2015, с излизане на компанията на печалба най-късно през 2016, каза Bolza-Schünemann.

От 2008 насам KBA намали работната си сила с почти 2 000 души по време на преструктуриране, въпреки това различни дивизии на компанията са на загуба. През миналия месец групата публикува загуби преди облагане с данъци от 16,3 милиона евро за първите девет месеца на 2013. Приходите на компанията са били 729,9 милиона евро.

Източник: kba.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.