Призив към печатниците: Използвайте социалните мрежи за реклама на бизнеса си.

1324

Освен ако не живеете в пещера, знаете или поне сте чували за маркетинг в социалните медии. Където и да погледнете в интернет, виждате хората да говорят как да използвате социалните мрежи, за да стимулирате развитието на своя бизнес.

Печатната индустрия се обръща към социални мрежи като Facebook и Twitter за пореден път. Вие все още не сте го направили, защото сте печатница с доказана репутация, която произвежда материални хартиени продукти и Интернет не е адекватното място да рекламирате бизнеса си, нали? ГРЕШКА!

Ако вие отпечатвате маркетингови материали за други фирми, имате безспорна нужда от да впрегнете силата на социалните мрежи за реклама на своята фирма. Интернет не измества печатните медии, въпреки че много хора го твърдят. Той не работи отделно от печата, не функционира и в отделен отрасъл. На практика интернет базираните фирми имат нужда от печатни материали – брошури, листовки, дипляни, опаковки и т.н.

Къде интернет предприемачите търсят бизнес партньори? В интернет, разбира се и използват социалните мрежи, за да ги открият.

Един от сайтовете, където предприемачите могат да ви намерят е LinkedIn. Това е най-важният сайт, в който вие и цялата ви фирма трябва да се включите. Там можете да намерите обява за работа или начин да се свържете с колеги, но всъщност той е еволюирал в нещо много повече. Можете да пишете коментари, да бъдете „представяни“ на други хора, да задавате въпроси и да се включвате в групи. Ето например можете да се включите в групата на PrintGuide. , където ще можете да споделите опита си или да потърсите отговор на своите въпроси, както и да участвате в дискусии с други ваши колеги от печатната индустрия. Атмосферата определено е по-професионална. От друга страна LinkedIn е чудесно средство за проучване на бъдещи клиенти и алтернатива на прозвъняването им.

Facebook е големият татко на социалните медии. Той ви позволява да създадете профил или дори фен страница. Можете да направите професионална бизнес страница на вашата фирма, където да обявявате информация, да рекламирате промоции и т.н. Посетителите също така могат да „харесат“ вашата страница и съответно вашата фирма. Така ще изградите своя постоянна аудитория, която от своя страна също рекламира вашата фирма. Можете да таргетирате аудиторията, към която отправяте съобщенията си, например по възраст, пол или локация. Фен страницата на PrintGuide например има вече над 370 члена.

Twitter е друг голям играч в сферата на социалните сайтове. Постовете обаче са ограничени до 140 символа. Въпреки, че изглежда спъващо комуникацията, много хора намират предизвикателство в това да кажат повече, с по-малко думи. Това е чудесен начин да се споделят линкве и информация с вашата аудитория. Вижте Printguide в Twitter: twitter.com

YouTube е друг популярен сайт, където можете да представите видео свързано с вашата дейност. Дори в другите социални мрежи могат да се постват клипиве от YouTube. С видео съдържание вие можете да покажете свои продукти, да демонстрирате уникалните си идеи, да покажете на клиентите си човека зад марката или всичко друго, което може да е от полза в комуникацията ви с клиента.

Една от основните характеристики на социалните мрежи, с които трябва да се съобразявате е, че трябва да сте „социални“, не само да рекламирате продукта си. Ако всичко, което правите е да рекламирате с цел продажба, много скоро ще изгубите последователите си или в най-добрия случай, те ще ви игнорират.

Превод: Иван Иванов
Източник: thedigitalnirvana.com

Интернет портал за печатни технологии.