Принтерът Band-Aid прави персонализирани медицински лепенки

2090

По-голямата част от пластирите са в няколко стандартни размери, които често не са удобни или се разлепват, това ни кара да ги изрязваме, дооформяме или да лепим по няколко едновременно.

Този проблем се опитва да реши новият 3D принтер Band-Aid. Иновативната машина ще създава персонализирани лепенки, за които сами ще можем да зададем размер и форма. Разбира се ще можем да използваме и стандартните, вградени модели.

printer

Band-Aid ще е много подходящ за лечебни заведения, аптеки, детски градини и прочее. Дизайнерите на принтера: Han Like, Liu Peng, Ren Mingjun, Wei Chenjie, Yang Xiao и Liu Peng от EVENdesign твърдят, че това ще е най-бързият 3D принтер.

printer

Друго удобство ще е възможността да изберете сами цвета на лепенката, спрямо пигментирането на кожата си. За сега прототипът е с малки размери, но според създателите му няма никакъв проблем, концепцията да се прехвърли и на по-голям принтер.

Band-Aid все още е само една добра идея, която обаче се е отличила на престижният конкурс Reddot, което ще и даде по- голяма публичност пред потенциалните спонсори.

Източник: technabob.com
Преведе: Радина Дойнова

Интернет портал за печатни технологии.