Продават Xeikon?

1207

Компанията Punch International, Белгия, която държи 65.68% от акциите на Xeikon са потвърдили участието си в преговори с неизвестен засега купувач на дела им в Xeikon.

Коментира се цена на акция от 5.85 EUR и това, че придобиването е в завършен етап. Според бейлгийското законодателство обаче, бъдещия купувач трябва да направи оферта и за оставащите акции, които са собственост на Xeikon.

Punch International купи банкрутирата компания Xeikon през 2002 година.

Xeikon
Източник: www.labelandnarrowweb.com

Първата дигитална печатна машина на Xeikon в България е инсталирана в Дедракс под марката DICO. В момента машина на тази марка има в Булгед, печатница Дъга и други. Общо шест. Повече за инсталираните Xeikon и други марки дигитални печатни машини можете да видите тук.

Пламен Давидов

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.