Промени по провеждането на Ipex 2014

887

След отказа на няколко големи компании да участват на изложението Ipex 2014, организаторите на мероприятието измениха програмата.

Продължителността на изложението се скъсява от 8 на 6 дни.
То ще се проведе от 24 до 29 март 2014 година в Лондон.
Общата площ се съкращава от 100 000 до 60 000 м2.

Към Ipex 2014 ще бъде внедрено и изложението Cross Media като организаторите обещават да акцентират върху образователни, аналитични и други полезни за бизнеса мероприятия.

В същото време директорът на изложението Trevor Crawford подчертава, че Ipex остава изцяло свързано полиграфията. „Мога със сигурност да кажа, че ние няма да сменим темата на изложението, но ще се постараем да привлечем крайни потребители“.

ipex

Crawford също отбеляза резултатите от изследване проведено от компанията AMR International, които показват че оборотът, генериран от дигитален печат, расте средно с 10% на година, докато при офсетовия спада с около 1,5%. Но като цяло на световният пазар офсетовият печат се оценява на 329 млрд. долара, докато дигиталният все още се оценява на 131 милиарда.

На изложението Ipex 40% от площта ще е заета от дигитално оборудване. И независимо от отказа на грандове, като HP и Xerox, се планира присъствието на компании като Ricoh, Canon, Screen, Konica Minolta, Fujifilm и др.

Освен това, изследвания показват че 44% от посетителите на Ipex не посещават конкурентното изложение drupа, което би следвало да насърчи още участници да се включат в лондонското мероприятие. За сега очакванията на организаторите са, че през 2014г. около 55 000 души ще посетят изложението.

Източник: proprint.com
Преведе: Радина Дойнова

Интернет портал за печатни технологии.