Професионални скенери CRUSE представени от ТЕПЕДЕ

2876

Световноизвестният производител на професионални скенери CRUSE ще бъде представен от ТЕПЕДЕ на изложението EXPO PRINT & IMAGING

На предстоящото специализирано изложение EXPO PRINT & IMAGING, ТЕПЕДЕ България отново ще участва със собствен щанд.

За първи път в България на това изложение, не само ще се говори, но и ще се презентира в действие професионален скенер на фирмата CRUSE (Германия).
Ако някой смята, че разполага с “невероятен” скенер, нека заповяда на щанда на ТЕПЕДЕ, за да види съоръжението, чиито услуги ползват Архива на Ватикана, Музей Гети (Лос Анджелис), Пентагона, НАСА, Археологическия  архив на Китай, най- старата, но и най- модерна библиотека в света  в Александрия (Египет) , Националния архив в Хелзинки , библиотеки и музеи в Полша, Австрия, Германия и САЩ.
Компанията CRUSE предлага широка гама различни по предназначение и функции скенери, които сами по себе си представляват бързодействащи стационарни устройства, позволяващи сканиране както на плоски, така и на обемни обекти с размери 200х300х35 см и резолюция до 20 000dpi.
    Всички скенери са оборудвани с уникална патентована система за управление на осветяването, а някои от тях – и с система за управление на сканиращата глава, която позволява сканирането на обекта да се извършва под различен ъгъл. Процесът на сканиране е напълно автоматизиран , като същевременно се предоставя пълна свобода на творчество по създаването на уникални цифрови изображения. Програмното обезпечение на скенерите CRUSE позволява гъвкаво и просто управление режимите на сканиране. В резултат на това, се появяват свръхреалистични цифрови изображения (съхраними в най- популярните файлови формати), които в бъдеще може да се репродуцират с всякакви методи на печат. Възпроизвежда се съвсем точно структурата на оригинала.
Специални приспособления позволяват сканирането на диапозитиви с макс. размер  42х52см.
    Сферите на приложение на тези скенери са много – сканиране на произведения на изкуството (живописни платна, картини в рамка, икони, скулптури, ювелирни изделия и др.); стари печати (в т.ч. и восъчни или релефни от друг материал); планове с големи формати; антични, архивни книги или ръкописи, независимо от състоянието, в което се намират.
При все това, отбелязваме , че световото натоварване на оригиналите е минимално (отнася се за светлочуствителни антични документи, които изискват специално съхранение).
    Качеството и възможностите на скенерите CRUSE превъзхождат всички съществуващи технологии на сканиране , а ограничения във формата, размерите и височината на оригиналите практически няма. Поради тези причини CRUSE съоръженията са незаменими в библиотеки, музеи, галерии, кадастрални и топографски организации и архиви. Цифровите им копия намират приложение в декор- индустрията, текстилния дизайн и печат, както и за арт репродукции.
    Освен уникалния скенер CS155ST на щанда на ТЕПЕДЕ ще бъдат представени широкоформатни принтери с марките SEIKO, MUTOH и TECKWIN  със софтуерната подкрепа на CALDERA, чийто RIP е определен за RIP на 2008г. Представители на тези фирми ще консултират всички посетители на щанда с интереси в областта на широкоформатното сканиране и печат.

Източник: Тепеде

Интернет портал за печатни технологии.