Първата писалка за 3D печат в света

2865

С 3Doodler можете да нарисувате триизмерен модел.

3Doodler

3Doodler е първата писалка в света, която рисува в три измерения в реално време. Представете си как просто размахвате писалката във въздуха и линията, която създавате остава на мястото си в триизмерното пространство. Звучи ви невероятно? Определено изглежда така, както можете да се уверите от видеоматериала:

3Doodler е разработен от компанията от Бостън, САЩ WobbleWorks, която наскоро започна кампания в Kickstarter. Тя цели да продава малки устройства, които използват специална пластмаса, която се нагрява и след това моментално се охлажда и превръща в твърда структура след като се охлади, докато рисувате. За да работите с писалката е нужно само да я яключите в контакта, тя няма нужда от допълнителен хардуер или софтуер. Според производителите тя е подходяща за производство на макети, декорации, модели в намален мащаб, дребни поправки.

Източник: kickstarter.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.