Първата поръчка на машината Highcon Euclid вече е факт

1104

Машината отива в Обединеното кралство, където производителят на картонени опаковки Glossop Cartons ще я инсталира през април 2013г.

Highcon Euclid е дигитална машина за лазерно рязане и биговане, която съкращава дългият процес на изработване на щанц форми до няколко секунди. Миналата година и ние от printguide.info писахме за Highcon Euclid. Слуховете за създаването на машината тръгват от края на 2011г., а на изложението Drupa (състояло се в Дюселдорф, Германия, през май 2012г), Highcon Euclid бе официално представена. 

Highcon е основана през ноември 2009г. и Euclid е първата представена от тях машина, която съчетава патентованата технология DART (Digital Adhesive Rule Technology), за биговане и лазерно рязане. Освен скоростта, машината има и други плюсове. Тъй като не използва скъпите и трудоемки за направа щанци, тя може да изпълнява малотиражни поръчки, а компанията, която притежава оборудването няма нужда от складове за съхраняване на формите.

Директорът на Glossop Cartons, Jacky Sidebottom коментира: „Glossop Cartons непрекъснато търси нови начини за подобряване на своите услуги и продукти. Highcon Euclid отваря за нас и нашите клиенти нови възможности, като изработване на къси тиражи, създаване на по-широко портфолио от дизайни на опаковки и др. Всичко това прекрасно се вписва към нашите фирмени ценности и стремежи.“

highcon

highcom


Написа: Радина Дойнова

Интернет портал за печатни технологии.