Първото списание с отпечатана електронна корица

1624

Американското списание Canvas дебютира във февруарския си брой с първата електрохроматична корица в индустрията. Canvas е предназначено за специалистите по продажби и маркетинг в областта на печата.

Броят му за февруари ще има корица, в която чрез печатен процес са включени интерактивни електронни елементи. Читателите ще бъдат стимулирани да си взаимодействат с корицата по начин, по който това не е правено досега.

Корицата е спонсорирана от Ricoh и разработена от Калифорнийския Политехнически Университет. Тя е резултат от сътрудничество на няколко индустриални лидера. Според издателя на Canvas, Mark Potter, „В индустрията има много мислещи и вдъхновени хора. Слуховете за упадък на печатния сектор са силно преувеличени. Изобретателната ни природа, съчетана с амбициозно мислене, демонстрира, че индустрията ни не просто е жива – тя е във възход. Корицата ни за февруари само напомня колко ефектни неща можете да направите с помощта на печата. Тя налага и идеята, че печатът, ако се направи както трябва, може да бъде пленителен.”

Електрохроматичната корица на този брой на Canvas е проста – отпечатаните материали променят цветовете си, при подаване на напрежение от отпечатана батерия. „В последните години видяхме много интересни проекти, свързани с употребата на мастила-проводници и такива, които изпълняват определени функции. Вярвам, че това ще отвори път на много оригинални приложения на печатните технологии” – каза д-р Malcolm Keif, професор по графична комуникациия в Калифорнийския Политехнически Университет. Keif е основната фигура зад продължилия 6 месеца проект по подготовка на корицата.

Canvas цели да покаже на индустрията как може да изглежда бъдещето. „Печатниците имат удивителни възможности пред себе си. Продуктите и решенията, които може да използва индустрията, не просто са много ефектни, те имат забележително и трайно въздействие. Това списание си общува с читателите си сега и ще остане на бюрата и в куфарчетата им дълго време. Какво ще кажете за тази инвестиция?”

Корицата на това списание подсилва идеята, че печатът далеч надхвърля общоприетите представи. Keif е изключително щастлив от ролята си в обучението на маркетинговите специалисти. „Идеята за движение върху хартия беше мечта само преди няколко години. Сега сме на крачка от създаването на екрани, отпечатани върху гъвкави материали. Може да отнеме време, докато те навлезнат в масово производство, но това предстои. Когато печатът се съчетае с движение, продуктът става много по-привлекателен. Тази корица може да изглежда новаторска или твърде опростена, но в действителност тя слага началото на нова разновидност на печата.”

Източник: thecanvasmag.com
Текста написа: Мартин Новев

Реклама
www.bgoferta.info
Ако имате нужда от изработка на флаери, каталози, дипляни, визитки, външна реклама, сувенирна реклама и други рекламни продукти, то www.bgoferta.info е точно за Вас. Няма нужда да се обаждате на различни печатници поотделно и да чакате да получавате цена за изработката на вашия продукт. Чрез www.bgoferta.info, оформяте вашето запитване за изработката на желания продукт и получавате оферти директно от печатниците. Използвайте бутона „Поискай оферта“.

Интернет портал за печатни технологии.