Равносметка от Fespa 2010: доминация на цифровите технологии и оптимистични нагласи

1093

Според организаторите на Fespa, изложението от миналата седмица в Мюнхен е доказало, че широкоформатният сектор се възстановява от рецесията.

„Посетителите бяха много енергични и целеустремени“, каза директорът на продажбите и маркетинга на Fespa Marcus Timson. „От разговорите с изложителите и посетителите стана ясно, че на събитието хората, които взимат решения, дойдоха със специфични задачи, чието изпълнение да има забележим ефект върху бизнеса им.

Две трети от посетителите са посочили цифровите технологии като основна причина за присъствието си на изложението. На предишната Fespa, през 2007 в Берлин, половината присъстващи са се интересували предимно от дигиталните технологии.

Fespa е била посетена от повече от 21 000 посетители от 130 държави. Повече от тях са присъствали на повече от един ден от шоуто. Така общият брой посещения е достигнал 32 504. Около 40% присъстващите са дошли от Германия, 50% са от различни европейски държави, 7.5% от Азия и 2,5% от Севера и Южна Америка и Африка. Представители на печатници от Германия, Италия, Австрия и Швейцария са били най-много. Значителен брой са и посетителите от Великобритания, Франция, Испания, Полша, и Чехия.

Източник: printweek.com

Текста написа: Мартин Новев

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.