Рекорден брой посетители на Labelexpo 2017

1186
Рекорден брой посетители на Labelexpo 2017

Labelexpo Europe 2017 имаше рекорден брой изложители, посетители и изложбена площ. Събитието беше с 12% по-голямо от 2015.

 

Рекорден брой посетители на Labelexpo 2017

 

Проведеното в Брюксел на 25-28-и септември Labelexpo Europe имаше 679 изложители, сред които 198 нови компании. Изложението привлече много посетители от Бразилия, Китай и Япония. Общият брой посетители е 37 724. Това е ръст от 5.6% спрямо 2015.

Етикетите останаха водещи на Labelexpo, но гъвкавите опаковки също имаха своето място. На шоуто беше демонстрирана 25% повече работеща техника. На него бяха представени за пръв път значителен брой машини от водещи производители. Освен това, мастиленоструйната технология направи истински пробив тази година.

Автоматизация
Новата Automation Arena дебютира на изданието тази година и показа напълно автоматизирани работни потоци от създаване на поръчката и предпечата, през печата и довършването до издаване на фактура. Партньорите бяха AVT, Cerm, Esko, Grafotronic, Kocher + Beck, Matho, MPS, Wasberger и Xeikon.

Дигитални технологии
Ръстът в дигиталните технологии остана лесно забележим с представяне на много нови машини. Сред тях беше и Mouvent, съвместен проект на Bobst и Radex. ebeam Technologies. Uteco Converting и INX Digital International съвместно представиха, цялостна индустриална система за масова персонализация на опаковки за индиректен контакт с храна, която печата на тясна рола. Други премиери включиха новата система с висока резолюция Durst Tau330 RSC и добавяне на UV в портфолиото на Xeikon с глобалното представяне на Panther PX3000. HP Indigo показа системата за цифрово облагородяване GEM, интегрирана с цифрова преса WS6800. На изложението имаше и хибридни печатни машини от конвенционални производители като Gallus, Mark Andy, MPS и Nilpeter.

Източник: labelexpo-europe.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.