Рекордна година със 7% ръст за издателите във Великобритания

943
Рекордна година със 7% ръст за издателите във Великобритания

Данни публикувани от Асоциацията на издателите във Великобритания показват, че 2016 година е рекордна за индустрията с продажби на книги и списания, достигащи най-висока стойност в размер от 4.8 милиарда паунда.

печат на книги

 

Увеличението на продажбите в размер на 7% спрямо предходната година е най-големият ръст за последното десетилетие. Този успех е продиктуван от продажбите не само в страната, но и в чужбина, където сделките нарастват с 6% до 2,6 милиарда паунда и се равняват на 54% от общите приходи. Сред останалите акценти в публикуваните данни са:

  • Онлайн продажбите се увеличават с 6% до 1,7 милиарда паунда, въпреки отчетения спад в продажбите на електронни книги с 3% до 538 милиона паунда.
  • Физическите продажби нарастват с 8% до 3 милиарда паунда, достигайки най-високото ниво от 2012 година насам.
  • Европа остава най-големият експортен пазар, представляващ 35% от износа.
  • Най-висок ръст при експорта се наблюдава при детските книжки – 34% до 116 милиона паунда

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.publishers.org.uk

Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/