Ръководство по Pantone, достойно за кралски особи

2312

Pantone и Leo Burnett се обединиха, за да създадат ръководство за цветовете, подходящи за кралски особи, посветено на 60 годишнината на Елизабет II на престола.

пантон и лео бърнет

Тази седмица Британия чества диамантения юбилей на кралица Елизабет II. Четиридневните празненства включват концерти, състезания с коне, партита и други подходящи събития. Лондонският клон на рекламната агенция Leo Burnett е отбелязал събитието като е направил ръководство по Pantone в изключително ограничен тираж, посветено на 60 от „цветните модни изявления на нейно величество“.

Всяка от картите в комплекта има референтен номер по Pantone и информация как и кога кралицата е носила този цвят. Ето и няколко примера, на които ни обръща внимание Leatrice Eiseman, изпълнителен директор на Pantone Colour Institute.

PANTONE 13-0755, игликово жълто – „Облеклото на кралицата за кралската сватба през 2011 беше в игликово жълто. Жълтото е цвят, който говори за бъдещето с надежда и оптимизъм. Сватбата на Уилям беше време на всенародни тържества и изборът на жълто допълва жизнерадостната атмосфера на събитието. Този цвят е лесно забележим (както подхожда на кралица), но все пак не отвлича вниманието от булката“.

PANTONE 13-4411, кристално синьо – „Синьото т основен цвят в гардероба на кралицата. Това е цвят, който е символ на предаността ѝ към британския народ. Сините цветове са успокояващи и тя често ги носи в трудни времена. Синьото също така премахва стреса, затова не е странно, че носеше светло синьо на Кралското градинско парти през 2010“.

PANTONE 16-2124, розов карамфил – „Кралица Елизабет носеше светли тонове на розовото по-често, когато беше по-млада, за да омекоти ролята си на кралица и да изглежда по-малко строга, например PANTONE 16-2124 бе избора ѝ за златното парти в Челси през 1967. В последните години, обаче, тя избира по-модерни ярки розови цветове, които предизвикат възрастта ѝ и показват, че тя е монарх с модерно мислене и дух“.

PANTONE 13-5414, ледено зелено – „По време на знаковото си посещение в Ирландия, първото след като страната получи независимостта си през 20-те, видяхме кралицата в студен нюанс на зеленото. Изборът ѝ на цвят отразяваше сантименталната страна на визитата, тъй като зеленото често символизира ново начало, свежи мисли и обновяване“.

За съжаление, шансът да се докопате до някое от тези ръководства е малко по-малък от този да получите покана за чай с бисквити с кралицата, тъй като са произведени едва 60 броя и те не са за продажба.

Източник: adsoftheworld.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.