Светещата печатна реклама на Audi

1171
Светещата печатна реклама на Audi

Рекламата е вложка в американското списание Departures, издавано изключително за собственици на American Express Platinum Card от Meredith Corporation. Рекламата е направена от Structural Graphics.

печатна реклама на Audi

 

Интерактивната реклама включва ключ, с който читателят включва органичните светодиоди (OLED), които са в задните светлини на виртуалното Audi A8. Те се активират, когато страницата се отвори за първи път. След това читателят може да ги включи отново като затвори и отвори страницата или с ключа. Отключването на колата се превръща в уникално преживяване, защото светлините присветват, за да поздравят шофьора.

Вложката представя реалната технология, използвана от Audi за модела A8. Рекламата е достигнала до 25000 читателя на Departures.

Технологията зад печатната реклама е създадена от Structural Graphics, пионер в производството на маркетингови материали с допълнителни измерения. Structural Graphics са използвали рекорден брой светодиоди, за да имитират уникалния ефект от осветлението на Audi A8. Компанията е произвела и дистанционното, което имитира ключ за колата, което читателите използват, за да включват светлините в рекламата.

Източник: structuralgraphics.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.