Светлина в тунела за manroland

1230

Перспективите за сключване на споразумение с инвеститори за фалиралия производител на печатна техника са се подобрили, според назначения администратор.

В съобщение за пресата назначеният от съда администратор Werner Schneider заявява, че в следващите няколко дни ще бъдат проведени преговори със заинтересувани страни. Потенциалните инвеститори в обявилата несъстоятелност manroland включват KBA, Océ които са партньори на manroland в областта на цифровия печат, Shanghai Electric, собственик на производителя на ролни преси Goss, швейцарският производител на печатна техника Wifag и най-голямата компания в индустрията в световен мащаб, Heidelberg.

Въпреки това, заради проблемът със свръхкапацитета, се предполага, че тези компании са по-заинтригувани от патентите и технологиите на manroland,отколкото от производствените мощности и работните места, свързани с тях. Има интерес и от компании извън печатната индустрия.

Schneider опонира на това като заяви: „Има сериозен интерес и към трите завода в Аугсбург, Офенбах и Плауен. В момента протичат преговори с потенциални инвеститори.” Schneider добави, че крайната цел е продажба на „ключови компоненти на компанията до края на процедурата по несъстоятелност на 31 януари”. Идеята е дейността да продължи и да се запазят максимален брой от 6 500-те работни места.

Производството и в трите завода продължава без никакви ограничения, за момента няма и отказани поръчки. Доставката на резервни части също не е прекъсната.

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.