Световни лидери обменят технологии

1457
Световни лидери обменят технологии

Компаниите Agfa Graphics и Epson задълбочават сътрудничеството си в създаването на интегрирани решения за получаване на цветни проби на печат.

Компаниите се договориха за съвместен маркетинг и обединение на търговската марка на линиите за широкоформатни принтери Epson Stylus Pro и мастилата за пробен печат UltraChromeTM K3 под марката SherpaProof на компанията Agfa. SherpaProof вече премина официалната сертификация Fogra, SWOP и 3DAP и е вече универсална за всеки произволно избран цифров работен поток.

До сега SherpaProof беше интегрирана в системи ApogeeX на компанията Agfa. За получаването на пробен печат SherpaProof използваха сертифицираните на компанията Agfa цветни принтери Epson Stylus Pro с мастила Epson UltraChrome K3.

От Agfa твърдят, че няма да изоставят собствените си разработки на мастила.

За Epson
Epson Europe B.V., разположен в Амстердам се явява регионалната щаб квартира за Европа, Близкия Изток, Русия и Африка. Общото число на работниците на компанията е 2600 души. През 2005 година продажбите на Epson Europe достигна 2,402 млн. Евро. Epson е свтовния лидер в производството на визуализиращи системи като принтери, проектори 3LCD, течнокристални дисплеи малък и среден размер.

Източник: news.pechatnick.com

Интернет портал за печатни технологии.