Седмият Балкански печатарски форум излезе извън границите на Балканите

2266

Новото име на събитието ще бъде Международен форум за ефективност и качество на печата /InPEQ Forum/.

България беше домакин на Седмата балканска среща на печатарите на 18-19 октомври 2012. 
Създаденият преди седем години форум, по инициатива на Съюза на печатарската индустрия на България и manroland, се превърна в едно от най-големите и значими Балкански печатарски събития през последните години. Разширявайки границите си, форумът привлича все повече компании и специалисти извън пределите на Балканите. Затова новото име ще бъде Международен форум за ефективност и качество на печата /InPEQ Forum/

InPEQ Forum е новото име на Балкански печатарски форум

Преди старта на конференцията, Ulrich Pfefferer, Deputy Vice President Sales от manroland, даде специална пресконференция за журналисти.

Ulrich Pfefferer, Deputy Vice President Sales, manroland

186 представители на 13 държави участваха във форума. Гостите бяха не само от Балканските държави България, Румъния, Сърбия, Хърватска, Гърция и Словения, но и представители на държавите Унгария, Австрия, Белгия, Финландия, Германия, Швейцария и Украйна.  Бяха представени компаниите: manroland ролни системи GmbH, Muller Martini Австрия, KURZ, Baumüllerр, Océ Printing Systems, Agressione Group, Sappi, Procemex, Agfa Graphics, UPM, PrintCity Alliance, Ofset – България

manroland ролни системи GmbH, Muller Martini Австрия, KURZ, Baumüllerр, Océ Printing Systems, Agressione Group, Sappi, Procemex, Agfa Graphics, UPM, PrintCity Alliance, Ofset - България

30 представители на висши училища и университети се обединиха под мотото „Подобряване на образованието и квалификацията на печатарите“.  Висшите училища от София, Пловдив, Загреб, Атина, Белград, Нови сад, Любляна и Лвов обмениха опит, добри практики и обсъдиха възможностите за сътрудничество в образованието по печатни технологии и комуникации.

Новото издание на InPEQ Forum ще се проведе в Лвов, Украйна и ще бъде организирано от Украинската академия за печат. Мотото на предстоящото издание ще бъде: „Изтокът среща Запада – обединяване на печатарите за ефективност и успех“.

Нашият екип следи работата на InPEQ Forum от самото му създаване. Всеотдайната работа на д-р Росица Велкова, последователността й и усилията, които полага, доведоха до разрастването на форума до тези мащаби. Вярваме, че събитието ще се превърне в най-значимата конференция за Европа.

Материала написа: Десислава Тодорова
www.printguide.info


Деси Тодорова

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.