Седмият Балкански печатарски форум излезе извън границите на Балканите

2106
Spread the love

Новото име на събитието ще бъде Международен форум за ефективност и качество на печата /InPEQ Forum/.

България беше домакин на Седмата балканска среща на печатарите на 18-19 октомври 2012. 
Създаденият преди седем години форум, по инициатива на Съюза на печатарската индустрия на България и manroland, се превърна в едно от най-големите и значими Балкански печатарски събития през последните години. Разширявайки границите си, форумът привлича все повече компании и специалисти извън пределите на Балканите. Затова новото име ще бъде Международен форум за ефективност и качество на печата /InPEQ Forum/

inline_462_/images/inpeq.jpg

Преди старта на конференцията, Ulrich Pfefferer, Deputy Vice President Sales от manroland, даде специална пресконференция за журналисти.

inline_14_/images/manroland.jpg

186 представители на 13 държави участваха във форума. Гостите бяха не само от Балканските държави България, Румъния, Сърбия, Хърватска, Гърция и Словения, но и представители на държавите Унгария, Австрия, Белгия, Финландия, Германия, Швейцария и Украйна.  Бяха представени компаниите: manroland ролни системи GmbH, Muller Martini Австрия, KURZ, Baumüllerр, Océ Printing Systems, Agressione Group, Sappi, Procemex, Agfa Graphics, UPM, PrintCity Alliance, Ofset – България

inline_287_/images/inpeq2.jpg

30 представители на висши училища и университети се обединиха под мотото „Подобряване на образованието и квалификацията на печатарите“.  Висшите училища от София, Пловдив, Загреб, Атина, Белград, Нови сад, Любляна и Лвов обмениха опит, добри практики и обсъдиха възможностите за сътрудничество в образованието по печатни технологии и комуникации.

inline_694_/images/InPEQ_Logo1.jpg

Новото издание на InPEQ Forum ще се проведе в Лвов, Украйна и ще бъде организирано от Украинската академия за печат. Мотото на предстоящото издание ще бъде: „Изтокът среща Запада – обединяване на печатарите за ефективност и успех“.

Нашият екип следи работата на InPEQ Forum от самото му създаване. Всеотдайната работа на д-р Росица Велкова, последователността й и усилията, които полага, доведоха до разрастването на форума до тези мащаби. Вярваме, че събитието ще се превърне в най-значимата конференция за Европа.

Материала написа: Десислава Тодорова
www.printguide.info


Име: Деси Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините, както и кратък студентски стаж в БНТ и БНР.

Настоящи занимания: В последните пет години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в мислене, планиране и реализация на нови формати и проекти, които обогатяват и допълват настоящите сайтове.

В свободното си време: Активен блогър