Социалната мрежа: Запознайте се с Хайделберг

1500

Следвайки модата, Хайделберг се включи в социалните медии.

Чрез тези канали производителят на печатно оборудване се надява да разшири диалога си с пазара като събира повече информация относно това, какво казват един на друг клиентите на Хайделберг за продуктите и услугите.

Хайделберг не е първата компания, която добавя ресурсите на уеб 2.0 към пазарните си инструменти. Komori America например публикуваха наръчник за използването на социалните медии, редовно използват техните платформи и насърчават печатарите да ги приемат. Хайделберг гледа на своята стратегия в социалните медии като естествено увеличаване на B2B клиентския обсег в медии, в които изслушането на клиентите е толкова важно, колкото изпращането на съобщения към тях.

„За клиентите, социалната медия представлява “още един метод за откриване на неща”, която също така им позволява да разпространяват и споделят техните лични мнения относно информацията, която получават. Там е и нуждата на Хайделберг да наблюдава трафика и да изменя потока от съобщения посредством същите канали, които използват неговите клиенти.“ – казва Джеймс Мартин, маркетинговият старши вицепрезидент на Хайделберг.

“Ние привестваме факта, че намерихме място за разговор, но понякога, когато нещо от казаното на тези места за обмен на информация не е вярно, се дава възможност на Хайделберг да помогне като предостави в диалога своите познания.“ – казва Мартин. – Например, някои от въпросите на крайните потребители, които Хайделберг избраха по специалната програма Printers Advantage, вдъхновиха създаването на серия клипове с инструкции от Морис Клемент ( те могат да се видят в “Heidelguy” канала на YouTube ).

По различен начин, но със същия видим резултат, специалист на Хайделберг, следящ онлайн форум, забеляза въпрос от печатар, който търси съвет относно използвани ножове за хартия, който е решил, че не може да си позволи ново оборудване. Техническият представител в последствие отговорил с информация за качествата ( и добрата цена ) на системите за рязане POLAR, които Хайделберг доставя в САЩ.

От компанията Хайделберг подготвиха 150 служители в централата си в Kennesaw, Джорджия, като създадоха акаунти в Twitter, които да се използват за въпроси и отговори към клиентите.
Продуктовите мениджъри на Хайделберг публикуват в блога на Хайделберг, в LinkedIn и във Facebook. Всичко е под надзора на Тим Хенскел, PR мениджър на Хайделберг, когото Джеймс Мартин нарича “шефът по изслушването”.

Джеймс Мартин подчертава, че стратегията за социалните медии няма да струва на Хайделберг изоставянето на традиционните методи за достигане до читателите. “Не е по различно от печата. – казва той.- Това е просто следващата еволюционна стъпка в комуникацията с нашите клиенти”.

Въпреки, че Хайделберг не е сред първите в печатната индустрия, които ползват Twitter, Facebook, и други Уеб 2.0 медии, Мартин е убеден, че компанията ще бъде сред най-ефективните им ползватели. Благодарение на пазарния дял, който Хайделберг управлява и на лоялността към търговската марка, на която се радва, “започваме от силна позиция” в социалните медии, казва той.

Хайделберг и социалните медии

Автор: Патрик Хенри
Източник: printceo.com

Интернет портал за печатни технологии.