Стартира национален конкурс “Отвъд опаковката” за изработка на оригинална опаковка или 3D пъзел

1363
Spread the love
“Пирина Технологии”АД, част от „Сирма Груп” АД, обявява Национален конкурс “Отвъд опаковката” – за изработка на оригинална опаковка или 3D пъзел. Началото на конкурса е 22 октомври 2008 г., като проектите ще се приемат до 23 ноември 2008 г.
Обявяването напобедителя ще стане в навечерието на 8 декември 2008 г.

В конкурса “Отвъд опаковката” могат да участватпрофесионални и непрофесионални дизайнери, обвързани или не в работнивзаимоотношения или договори в дизайнерски студиа, студенти,представители на PR и рекламни агенции, фирми, ангажирани в дизайна ипроизводството на оригинални опаковки от картон и велпапе.

Условията за участие в конкурса са следните:
– Оригинален дизайн на опаковка или 3D пъзел
– Елементите на проекта да се събират на лист с размери 1 000 мм на 700мм с максимална дебелина 6 мм
– Ще се приемат проекти във формат eps, ai, pdf

Журито ще оценява конкурсните проекти по:
– Иновативност на конструкцията
– Функционалност (минимум манипулации при сгъване и влагане на продукта)
– Оригиналност на дизайна или пластиката на формата
– Познаване особеностите на избрания материал

Участниците трябва да изпратят имейл с трите си имена, а за фирми,студиа, творчески колективи – имейл със собственото си име инаименованието на колектива, от чието име ще участва, на info@pirinatech.comкато в заглавието изрично се напише ref:otvyd_opakovkata,за да получат достъп до FTP, където да качват своите проекти.

Организаторите предоставят собствения си специализиран режещ плотер впомощ на всички предложени проекти, като участниците могат да тестватна живо идеите си в офиса на Пирина Технологии, бул. Цариградско шосе,135, етаж 5.  

Участниците ще получат независима и експертна оценка от жури, чииточленове са водещи преподаватели и професионалисти в областта на 3Dанимацията, реклама, опаковки, дизайн и проектирането в 3D среда.

Националният конкурс “Отвъд опаковката” ще дадевъзможност да представите своите проекти пред най-добрите експерти вобщността на дизайна и опаковъчния бранш, пред колеги с успешни иефективни решения и практики.

Наградите наНационалния конкурс “Отвъд опаковката”

Първа награда – лаптоп +специализиран софтуер EngView Package Designer SuiteVersion 4 (incl. modules Drafting with Parametric Components, Libraryof Resizable Designs, 3D Presenter)
Втора награда – специализиран софтуер EngView PackageDesigner Suite Version 4 (incl. modules Drafting with ParametricComponents, Library of Resizable Designs)
Трета награда – специализиран софтуер EngView PackageDesigner Suite Version 4 (incl. module Library of Resizable Designs)
Лоялен и независим наблюдател за справедливото протичане на конкурса,спазване на авторските права и коректността на оценките на журито щебъде Независима одиторска компания “ЕвроОдит БиЕкс” ООД.   
За повече подробности, посетете специалната страница наконкурса: pirinatech.com

Данни за редактора:

Пирина Технологии АД е компания, разработила един отнай-търсените в дизайнерските среди настолен режещ и биговащ плотер,подходящ за офисна обстановка. Плотерът е комплектован и с лиценз отутвърдения софтуер за дизайн на опаковки на EngView Systems. Товауникално ново решение на Пирина Технологии е предназначено задизайнерски студиа, PR и рекламни агенции, малки и средни фирми,ангажирани в дизайна и производството на оригинални опаковки от картони велпапе. Профилът на Пирина Технологии определя и концепцията заучредяването на конкурса.

За още информация:
ПиринаТехнологии
бул. Цариградско шосе 135, ет. 5
Тел.: 974-3430
info@pirinatech.com

Биографична информация