Създаване на графичен дизайн онлайн с Canva

1228
Създаване на графичен дизайн онлайн с Canva
Spread the love

Canva e австралийска платформа за създаване на графичен дизайн. Стартъп решението си поставя за цел да достигне до 3.2 милиарда потребители в близките две години и да се превърне в алтернатива на продуктите на Adobe, като опрости процеса по създаване на визуални елементи.

 

inline_813_/images/2018/02/canva_create_l5ir.JPG

 

Платформата е достъпна след безплатна регистрация чрез имейл или Google акаунт и разполага с над 50 000 шаблона в помощ на почти всеки тип бизнес. След избиране на сферата на дейност, Canva позволява да се създаде екип от потребители, които да работят заедно над проектите. Следващата стъпка е избиране на типа графичен дизайн, който е необходим – лого, плакат, листовка уеб банер, картичка, презентация и много други материали, необходими за маркетинга на една компания.

 

inline_582_/images/2018/02/canva_welcome_m71d.JPG

В Canva могат да се качват собствени елементи или да се използват такива от базата с над 1 милион изображения и шрифтове, част от които са безплатни, а други платени. Над тях могат да се прилагат елементарни действия, напълно достатъчни за целите на дизайна. След финализиране на проекта се предоставя опция за споделяне онлайн, изтегляне или дори поръчка за печат.

 

inline_496_/images/2018/02/canva_workspace_mxcm.JPG

Платформата може да бъде използвана безплатно за период от 30 дни, а след изтичането му цените са на абонаментен принцип – 12.95$ на месец или 119.40$ на година.

 

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.canva.com

Име: Антон Даскалов

Професионален опит: Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет. Предстои му да се дипломира и по втора специалност – Икономика. Мениджър Маркетинг и продажби в печатница Оптимап принт. Има над 10 годишен опит в сферата на офестовия печат и номерацията. Преди три години въвежда дигиталния печат в портфолиото на Оптимал принт и е отоговорен за развитието на продуктите и услугите, свързани с него. Списва фирмения блог на Оптимал принт и следи всички новости в областта на печата.

В свободното си време: спортува и списва личен блог по актуални обществено значими теми.