Сътрудничество или сливане между Heidelberg и Koenig & Bauer?

1249

„Вече текат преговорите за сътрудничество с Koenig & Bauer (KBA), но те са в много ранен стадий“ – това каза в интервю шефът на Hedelberg, Геролд Линцбах. Интервюто е публикувано в на 11 май в съботното издание на немския вестник „Frankfurter Allgemeine Zeitung“.

heidelberg
hdg
kba
В същото интервю се споменава, че Heidelberg има финансови загуби, докато KBA показала приходи от 2,3 млн евро. От публикувания няколко дни по-рано предварителен годишен финансов отчет на Heidelberg за 2012/13, става ясно, че загубите на фирмата възлизат на 110 млн. евро, което все пак е по-добре от миналогодишните 230 млн. евро.

Няколко дни след интервюто на уебсайта на немската фондова борса се появява съобщение на изпълнителния директор на KBA, Claus Bolza-Schünemann: „Да, ние водим преговори за сътрудничество Heidelberg. Сливане на двете компании не се обсъжда“.

Трудно е да се каже какво именно стои зад думите на двете компании, може би това е голям стратегически план, а а може би сътрудничеството ще е за второстепенни въпроси. Не е изключено и тези преговори да не доведат до нищо.

Източник: nissa-co.livejournal.com
Преведе: Радина Дойнова 

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.