С AutoMesser режете 100 визитки за 35 секунди!

2758
С AutoMesser режете 100 визитки за 35 секунди!

Автоматично подаване, оптично подравняване на рязането по печата, вместо по ръба на листа, точност до 0.1мм, до 52 запаметени програми за рязане, картони до 350 гр./кв.м., лесно обслужване и работа, практически без необходимост от поддръжка и консумативи – перфектно допълнение за всяко студио за дигитален печат.

Рязане, биговане или перфориране при едно преминаване на листа през машината – най-лесния и ефективен начин за студията за цифров печат да произвеждат разнообразна продукция – визитки, картички, покани, листовки и етикети – всичко, което е в монтаж от няколко позиции в печатния лист.

AutoMesser е уникална машина – микропроцесорно управлявана, с последно поколение оптични детектори, разпознаващи началото на отпечатаното изображение и коригиращи рязането според изместването на печата спрямо хартията (чест проблем при дигиталния печат), с програмируеми шаблони за рязането и опции за перфорация или биговане. Точността на рязане достига до 0,1 мм, а скоростта – 8400 визитки на час.

Отпечатаният куп листа се поставя в машината, избира се шаблон за рязане от паметта и след натискане на старт-бутона, AutoMesser изтегля един по един листовете. Оптиката открива началото на изображението по специалната марка, която се отпечатва в горния (предния) край на листа заедно с продукцията, компенсира изместването и рязането започва. В напречна посока на движението на листа (с тясната страна напред) рязането става с програмируема гилотина, която може да реже на 1 или 2 ножа, след което ивиците продължават напред до касетата с механично настройващи се дискови ножове, които режат (биговат или перфорират – опция) в перпендикулярната посока. Готовата продукция се извежда в специални гнезда, готова за пакетиране.

Можете да запаметите 52 програми – шаблони, като програмирането става от клавиатурата на машината – необходимо е да въведете само име на шаблона и 4 параметъра – разстояние до първия обект, дължина на обекта, разстояние между обектите и колко реда са обектите.

Дисковите ножове, които режат по посока на движението в стандартната конфигурация са четири и могат да обрязват три колони обекти. Двата крайни ножа са чистещи, отляво и отдясно на листа, а двата средни ножа са с по два фиксирани режещи диска, които изчистват полетата между трите колони с обекти. Ивиците, които изрязват средните ножове са с твърда ширина от 6 мм. Разстоянието между четирите ножа може да се променя за секунди, но ако имате основен, стандартен продукт – напр. визитки, който печатате ежедневно, е добре да имате една касета, настроена специално за този продукт и една допълнителна, която да конфигурирате според нестандартните продукти.

Разбира се, с касетата, настроена за визитки можете да режете и много други продукти – напр. покани, картички или листовки, важно е само те да са със същия размер, настроен чрез дисковите ножове (ширина на обекта). Дължината на обектите може да бъде произволна – този размер се реже с програмируемата гилотина.

Така с касета, настроена да реже визитки с ширина 9 см, можете да режете например картички с ширина 9 см и дължина 1/5, 1/4, 1/3, 1/2 от листа или дори равна на листа.

Визитките са основното приложение на AutoMesser – тук неговите предимства са очевидни:
– висока скорост – комплект 100 визитки се реже за около 35 секунди;
– голяма точност – елиминирането на често срещаното при дигиталния печат отместване спрямо предния край на хартията, позволява точност до 0,1 мм при рязането.
– гъвкавост – можете да нарежете 2 комплекта визитки, после 1 комплект спешни покани и после останалите визитки.
– икономии – ако трябва да режете тиражна офсетова продукция, книговезкият нож е ненадминат, но при разнообразието от медии, размери, толеранси при дигиталния печат – AutoMesser няма алтернатива. Ако трябва да се нарежат 15 комплекта от по средно 100 – 200 визитки, на различни картони, почти всички пълноцветни и на 2 ножа – това са часове работа на прав книговезки нож, да не говорим за точността. Който е рязал куп от само 4-5 листа на прав нож знае за какво става въпрос, особено ако контрарежещата подложка не е в първа младост. Дори оператора на ножа да е внимателен и прецизно да реже по горния лист – каква е гаранцията, че долните листа от купа ще съвпаднат? Никаква! AutoMesser подравнява ВСЕКИ лист.
– допълнителни печалби – всички клиенти бързат, а повечето дори са съгласни да платят двойно, само и само визитките да са готови СПЕШНО! Предложете им нещо уникално – визитки за 5 минути. При това, без да напрягате обстановката в студиото. И без да е необходимо да имате квалифициран ножар или печатар, всеки може да го направи – 4-5 листа визитки се печатат на XEROX DC12 за 3 минути, включително растеризирането, за 35-40 секунди се нарязват и остава 1 минута за опаковане и предаване на клиента.

Цената на машината е 15700 лв без ДДС.

Специално за читателите на prepressbg.com 5% отстъпка до 31 август.

Допълнителна информация за машината можете да получите от вносителя – ФакторКом ЕООД, на тел.: 0899 878 319 или от сайта на продукта – www.automesser.com

Интернет портал за печатни технологии.