Тежко финансово лято за Zanders

857
Тежко финансово лято за Zanders

Немският производител на хартия Zanders премина през тежко финансово лято. Основаната през 1829 година компания бе обявена в неплатежоспособност от съда в Кьолн на 22 юни по искане на собствения си мениджмънт.

Zanders

 

Всичко това се случва докато върви процес на преструктуриране, в който бе назначено ново ръководство. Работи се над подобрения за ефективността на производството и задържането на ключовите клиенти
.
Сегашният акционер Mutares AG, влиза в компанията през май 2015 година, постигайки 12% ръст на продажбите през първите две години. Постоянно нарастващите цени на суровините обаче водят до негативен финансов резултат. Само за последните 12 месеца разходите за производство са нараснали с 40%. Същевременно в производството на Zanders са наети около 500 служители, осигуряващи годишното производство от около 100 хиляди тона хартия.
Собственикът на контролния пакет акции потвърждава, че бизнес операциите продължават да се изпълняват изцяло, като подкрепа за планираните реорганизации са изявили клиенти, доставчици, ръководство и служители на компанията.

Администраторът по несъстоятелността Marc d’Avoine дава положителна оценка на текущия инвестиционен процес. Според него има напредък в проучвателните разговори със заинтересовани страни, като до края на годината се очакват оптимистични новини. В съдействие с KPMG вече се провеждат мениджърски срещи с финансови и стратегически инвеститори. По неофициални данни за нов инвеститор се спряга американския фонд Bain Capital, който по-рано тази година придоби италианският производител Fedrigoni.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: Прес-съобщение на Zanders 

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/