Текстови съобщения чрез бутилка водка

2505
Текстови съобщения чрез бутилка водка
Spread the love

Както се казва, „Хората обичат да виждат изписано името си“. Като взе това присърце, през 2007 г., компанията Medea, САЩ, започва да работи върху патентована технология за бутилка водка с програмируеми ленти за LED съобщения, която позволява на потребителите да правят точно това.

бутилка водка с текстови съобщения

 

Бутилката е с предварително програмирани шест популярни поздравления, например, „Честит Рожден Ден“, „Весела Коледа“ и „Поздравления“ и може да бъде програмирана с персонализирани съобщения, които могат да се редуват на лентата за период до 45 последователни минути при 20 часа живот на батерията.

Компанията дава възможност за дистанционно програмиране чрез технологията на Apple iBeacon Bluetooth и безплатно приложение на Medea, които заедно позволяват на потребителите пряк достъп до бутилката чрез своите безжични устройства. Пусната на пазара през юни 2015 г., всяка бутилка се предлага с уникален идентификатор, който собственикът на бутилката може да сподели с приятели, като им дава възможност да променят или да добавят съобщения до собственика на бутилката. Приложението, разработено от Medea заедно с PeopleSoft, знае по всяко време, кои бутилки са “включени“, кои от тях могат да бъдат регистрирани и кои от тях са готови да получат инструкции за писане и показване на съобщения.

„Това е нещо като Twitter върху бутилка“, казва Brandon Laidlaw, главен изпълнителен директор на Medea. „Новата технология прави програмирането на бутилката много по-удобно за ползване. Можете да изпратите съобщение до бутилка в рамките на пет секунди, точно като текстово съобщение.”

Потребителите могат не само да споделят достъпа до своите бутилки с приятели, но могат също така директно да публикуват в техните социални мрежи, включително Facebook, Twitter и лични имейл акаунти.

За Medea, новата технология има и друга цел. За първи път, компанията за спиртни напитки ще може да събира данни за своите клиенти, като например, кога се използва бутилката и как се използва.

Бутилката Medea и електронните компоненти се произвеждат в Китай и се изпращат в Холандия за сглобяване и пълнене на ултра-премиум водката на компанията. Продуктът се разпространява онлайн и в избрани магазини, при средна цена на дребно от 40 долара за 750 мл бутилка.

Източник: www.packworld.com
Текста написа: Мария Шабанска

Име: Мария Шабанска

Професионален опит: Завършила специалност “Педагогика” в СУ “Св. Кл. Охридски”, но никога не е работила по специалността. Съдбата я среща с артистични натури и над 10 години работи във фирма за реклама и дизайн. След отделянето от фирмата, с колеги започва самостоятелна дейност, между които и предпечатната подготовка на списание “Опаковки и Печат”.

Настоящи занимания: През последните 5 години работи като редактор на списание “Опаковки и Печат”, за което подбира и превежда научно-технически публикации и материали. Занимава се и с подновяването на информацията на сайта на списанието.

В свободното си време: Ако няма възможност да е сред природата, предпочита хубавата книга.