Тефтери, създадени за дизайнери

2304
Тефтери, създадени за дизайнери

Малко са инструментите, които са в полза на креативните хора. Пример за такъв продукт са тефтерите. Въпреки, че изглеждат семпло (само подвързани листове) те са оцелели през годините, защото вършат чудесна работа.

 

Не е необходимо да бъдат зареждани (е, не всички), евтини са и са най-лесните за използване – просто ги отваряте и започвате да пишете. Въпреки казаното до тук тефтерите не са еднакви. Ето защо подбрахме шест, които доказват, че една и съща концепция може да бъде представена под различна форма.

Moleskine
Няма как да не започнем този списък, с може би най-добрите тефтери, произведени от италианската компания, която е на пазара от 1997 година. Характеризират се с лесен и практичен дизайн, и луксозно покритие на листата за писане. Дори най-базовият модел създава специално усещане при използване.

MOO hardcover notebook
Известни със своята зашеметяваща гама от визитки, MOO от скоро започна да предлага и тефтери, създадени от дизайнерите на компанията. Те се предлагат в шест цвята. Специфичното е тяхното подвързване, което ги прави абсолютно равни и премахва издутината в средата. Цената на този продукт е 14,99 британски паунда.

Lockbook
В началото споменахме, че някои тефтери имат нужда от зареждане. Ето един от тях – Lockbook. Удобният и малък бележник пази тайните ви само за вас, като ги защитава чрез пръстов отпечатък на собственика. Ринговият механизъм позволява персонализацията с набор от различни вложки, джобове, лепящи листчета и други. Проектът се очаква на пазара най-рано през юни тази година. Видео:

Rocketbook Everlast
Друг тефтер, използващ технология по подобие на предходния е Rocketbook Everlast. Чрез приложението Rocketbook потребителите могат автоматично да качат написаното в облака, след което съдържанието на страницата може да бъде изтрито и тя да се ползва отново.

The bound book
Специфичното при този тефтер е неговата защитеност от външни атмосферни условия (буря, мръсотия и дори намокряне/изпиране). Тефтерът е изработен от жълто покритие, имитиращо кожа. Страниците са защитени със специално покритие от влага, като това позволява на потребителя да пише с молив или химикал върху тях, дори когато бъдат намокрени.

UI Stencils Everyday Carry Kit
Този комплект е съставен от три джобни тефтера, всеки с по 48 страници, пригодени за създаване на цифрови прототипи. Това, с което се отличава този продукт е шаблонът, част от комплекта, който съдържа най-често използваните UX икони.

 

UI Stencils Everyday Carry Kit

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.creativebloq.com

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/