Три проекта по европейски програми модернизират и разширяват производството на Атиа Принт

3404

Атиа Принт обновиха машинния си парк, като от началото на месец май са в експлоатация два нови широкоформатни принтера, плоскопечатна машина, рутер, ламинатор и машина за високочестотен топлинен шев.

Въведен е иновативен производствен процес за лентикулярен дигитален печат, повишено е качеството и производителността. Не по-малко важни са инвестициите на Атиа Принт  в управлението на дейността на фирмата с въвеждане на нова ERP система и сертифициране по ISO 9001:2008.

Новостите в Атиа Принт са свързани основно с три проекта по европейски програми. Ето подробности за тях:

Проект “Оптимизация на процесите в Атиа Принт ООД – гаранция за успешно развитие и привличане на нови клиенти”с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007-2013. По проекта са закупени и внедрени специализиран софтуер за управление на ресурсите (ERP система), сървър, компютърни конфигурации и токонепрекъсваемо захранване. В рамките на проекта е въведена и система за управление на качеството в съответствие с ISO 9001:2008.

– Проект “Атиа Принт ООД въвежда иновативен производствен процес” с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007-2013. Акцентът на този проект е реализирането на технология за лентикулярен дигитален печат, в резултат на което се стартира масово производство на триизмерни, променящи се и обемни продукти. За целта в Атиа Принт са инсталирани плоско печатаща машина Agfa Anapurna 2540FB, режещ плотер Esko Kongsberg XN44, ламинираща машина Seal 62S, специализиран софтуер за редакция и създаване на лентикулярни изображения на HumanEyes, компютърна система (Apple) за работа със софтуера.

Anapurna M2540 FB

На снимката: Плоскопечатната Anapurna M2540 FB. Максимална скорост на печат от 45 м2/час. Печата до максимален размер 2.54 х 1.54 метра, на материали до 4.5 сантиметра дебелина и 80 кг тегло. Машината разполага с единадесет прибиращи се щифтове за регистрация, което позволява бързо и точно позициониране особено когато се прави двустранен печат.

Kongsberg XN

 

На снимката: Kongsberg XN – най-универсаленото и лесно цифрово устройство за довършителни операции, което е подходящо за почти всяко приложение.
Със своите максимални размери на рязане от 221 x 320 см Kongsberg XN44 е най-гъвкавата и ефективна довършителна маса в този клас на пазара.

SEAL 62S

На снимката: ламинатор SEAL 62S – работна ширина: 157 cm, предназначен за топло и студено ламиниране, каширане, многообразни довършителни процеси с широк спектър от приложения

– Проект “Инвестиция за ефективно и екологично производство в Атиа Принт ООД” с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007-2013. Инвестициите по този проект са в широкоформатен HP Scitex XP5500(5 метров UV) и триметровия латексов принтер HP SCITEX LX 850, както и машина за високочестотно заваряване на промазани тъкани.

HP Scitex XP5500

На снимката: UV индустриален принтер HP Scitex XP5500 – печатаема ширина 500 cm и скорост на печат над 300 м²/час.

HP SCITEX LX 850
На снимката: Широкоформатният латексов HP SCITEX LX 850 – печатаема ширина 320 cm и скорост на печат 177 m²/час с 6 цвята UV-защитени, HP Latex Inks

Forsstrom модел TD 500

На снимката: Forsstrom модел TD 500 – машина за високочестотно заваряване на промазани тъкани с вградена преса, компютър, честотен преобразувател и асинхронен двигател. Машината e оборудвана с работна маса, ергономични ръкохватки за точно позициониране и кутия за поставяне на PVC материал. Устройството се използва за високочестотен топлинен шев на различни видове тенти, тир платнища, рекламни билбордове и трансперанти, брезенти и др.

Повече за Атиа Принт ООД и предлаганите от тях услуги:
1125 София, бул. Г.М Димитров 54, ПК 45
Телефон: (02) 971 44 54, Факс: (02) 971 44 70, Ел. поща: print@atia.com
www.print.atia.com

Профил на Атиа Принт в каталога Полиграфия Инфо.

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.