Услуга за вестници с персонализирано съдържание стартира във Великобритания

976
Услуга за вестници с персонализирано съдържание стартира във Великобритания

PaperLater е услуга на Newspaper Club, която позволява на потребителите да създадат вестник по свое желание, базиран на съдържание от мрежата и да го получат по пощата.

PaperLater е услуга на Newspaper Club

 

В момента проектът е в тестова фаза, достъпна за потребители. Той е преминал шестмесечни „затворени“ изпитания, по време на които 50 потребители са се „опитвали с всички сили да разбият системата.“

Срещу 4,99 британски лири на екземпляр потребителите могат да използват инструмент в браузъра си, за да изберат съдържание, което искат да има в отпечатаната версия на вестника си. Продуктът е в стандартен таблоиден формат и се предлага с обем между 8 и 24 страници. Потребителите обикновено избират вестници между 20 и 24 страници.

Според Newspaper Club „PaperLater е подобен на „прочети го по-късно“ услугите като Instapaper,Pocket или Readability, но се доставя до дома ви под формата на красив вестник.“ Производството е поверено на печатницата Stroma в Западен Лондон и се печата на ролна мастиленоструйна преса Oce.

Източник: newspaperclub.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.