Фиксиращи устройства при директен печат на полиестер

2051

Серията фиксиращи устройства I-Fix се предлага в ширини от 1,85, 2,50 и 3,40 м, като машините са в комплект с вграден контролен модул.

Те предоставят добра възможност за комбиниране с различни дигитални принтери печатащи върху полиестер. 2.5 метровия текстилен принтер на Mutoh ValueJet 2628 TD и модела i-Fix 2500 позволяват дневно производство между 200 и 400 м2, като комплекта е достъпен за 998 Евро/месец*

I-Fix е автономно устройство за топлинно фиксиране, което може да бъде съчетано с всеки дигитален принтер, без да е необходима механична или електрическа връзка. Той е разработен за фиксиране на директни дисперсни и сублимационни мастила, като текстилният печат и фиксирането чрез топлина автоматично се синхронизират в единен процес.

adcomadcom

I-Fix е снабден с електрически нагреваем, алуминиев барабан, което гарантира равномерна температура в цялата ширина на барабана и бърз трансфер на топлината към текстила. Поради начина на фиксиране (с топлина без натиск), структурата на плата се запазва и в същото време, работния процес на I-Fix спестява разходи за хартия. С позиционирането на I-Fix зад принтера, няма влияние върху процеса на печат чрез генериране на топлина и изпаряване на разтворители.

Фиксиращата камера е оборудвана с вградена система за отвеждане на отработените газове и премахване на опасни съставки, които се изпаряват при високите температури на фиксиране на мастилото и по този начин се поддържа чиста работната среда.
С температури между 50 и 220° C и време за престой от 10 секунди до няколко минути I-Fix предоставя широки възможности за фиксиране на различни грамажи полиестерни платове.

Посочената примерна месечна вноска е на база 5 годишен лизинг (без ДДС) и може да варира в зависимост от икономическите показатели на клиента.

Източник: adcom.bg

Интернет портал за печатни технологии.