Формула на успеха

2175
Spread the love

Ако човек работи не само за пари, или за да му минава времето, а с желание и хъс той вече е наполовина професионалист.
Блестан Табаков – Ти ДиДжи ООД
inline_819_http://prepressbg.com/images/tabakov_tdg.jpg

1. Къде държите наградатаот миналата година?
Както можете да предположите държим наградата но видно място в офиса.Макар че не сме от фирмите, които обичат много да се изтъкват и да сехлалят на ляво и на дясно, от време на време я показваме на клиети, зада видят че сме сериозна организация.
 
2. Как се отрази на екипави това признание?
Тази награда си е голямо признание за целия екип на Ти Ди Джи ООД.Определено мога да кажа, че ни подейства мотивиращо и освежаващо. Всекиобича да получи похвала за добре свършета работа, особено на такъвпрестижен форум като Реклама експо.
 
3. Работата в рекламниябизнес често е свързана с много предизвикателства, стрес, срокове имного изисквания на клиентите. Какви качества трябва да притежавауспешния мениджър, за да управлява добре TDG?
Уффф! Това е доста сложен въпрос … може да се говори с часове …Хора всякакви и мнения хиляди. Но най-важното според мен е да умее даслуша, а не само да говори, да се учи от грешките ( собствените напърво място)  и най-вече да не се мисли за най.-великия, да неса взема прекалено на сериозно.

4. Държите ли даконтролирате процеса на работа от началото до края или предпочитате даделегирате права и отговорности на колегите се?
И да и не… има ситуации, в които трябва да се намеся от самото началои други, в които предпочитам да седя отсрани и на наблюдавам процесите,за да могат колегите сами да стигнат до решение. Основният  мипринцип е, че проблемите трябва да се решават на нивото (в звеното ),където са възникнали иначе винаги възникват проблеми –прекаленото вмешателство в работата на другите не е добър признак. Илинякои се чуства некомпетентен, или пък друг се“измъква” като прехвърля цялата тежест на решениятасамо върху мен.
 
5. Доказанипрофесионалисти ли наемате или предпочитате по-млади хора, които саготови да се учат?
Всеки обича да работи с професионалисти, но това не е възможно на 100%.Тези професионалисти  все някога са били начинаещи. За мен най- важно е да се работи с умни хора, които имат желание да се учат иимат заложби. Ако човек работи не само за пари, или за да му минававремето,  а с желание и хъс той вече е ½професионалист.

6. Колко души сте вофиса? Кой идва най-рано на работа и кой си тръгва последен?
Ами около 10 … ами по принцип аз идвам най-рано около 8.00 -8.30 и ситръквам последен 12-13 часа по-късно. Това прозвуча доста самохлвално… Когато има да се върши работа я вършим без да гледаме кой кога едошъл или кой докога е седял.

7. Какво правите всвободното си време?
Ами гледам  да отделям повече време на семейството. Имам 2прекрасни деца на 12 и на 8 години и фантастична съпруга, която сегрижи за тях по цял ден, а аз се мъча да наваксвам през почивните дни,макар че в последно време не са много.

8. Бихте ли пенсиониралиоще днес, ако имахте тази възможност?
Не! След 20 години може би… харесал съм си едно село в Родопитекъдето бих искал да живея като остарея … дано до тогава да прекаратбърз интернет в село Гела 🙂

Деси Тодорова
www.prepressbg.com

Биографична информация