Формула на успеха

2225

Ако човек работи не само за пари, или за да му минава времето, а с желание и хъс той вече е наполовина професионалист.

Блестан Табаков – Ти Ди Джи ООД


1. Къде държите наградата от миналата година?
Както можете да предположите държим наградата но видно място в офиса. Макар че не сме от фирмите, които обичат много да се изтъкват и да се хлалят на ляво и на дясно, от време на време я показваме на клиети, за да видят че сме сериозна организация.
 
2. Как се отрази на екипа ви това признание?
Тази награда си е голямо признание за целия екип на Ти Ди Джи ООД. Определено мога да кажа, че ни подейства мотивиращо и освежаващо. Всеки обича да получи похвала за добре свършета работа, особено на такъв престижен форум като Реклама експо.
 
3. Работата в рекламния бизнес често е свързана с много предизвикателства, стрес, срокове и много изисквания на клиентите. Какви качества трябва да притежава успешния мениджър, за да управлява добре TDG?
Уффф! Това е доста сложен въпрос … може да се говори с часове … Хора всякакви и мнения хиляди. Но най-важното според мен е да умее да слуша, а не само да говори, да се учи от грешките ( собствените на първо място)  и най-вече да не се мисли за най.-великия, да не са взема прекалено на сериозно.

4. Държите ли да контролирате процеса на работа от началото до края или предпочитате да делегирате права и отговорности на колегите се?
И да и не… има ситуации, в които трябва да се намеся от самото начало и други, в които предпочитам да седя отсрани и на наблюдавам процесите, за да могат колегите сами да стигнат до решение. Основният  ми принцип е, че проблемите трябва да се решават на нивото (в звеното ), където са възникнали иначе винаги възникват проблеми – прекаленото вмешателство в работата на другите не е добър признак. Или някои се чуства некомпетентен, или пък друг се “измъква” като прехвърля цялата тежест на решенията само върху мен.
 
5. Доказани професионалисти ли наемате или предпочитате по-млади хора, които са готови да се учат?
Всеки обича да работи с професионалисти, но това не е възможно на 100%. Тези професионалисти  все някога са били начинаещи. За мен най – важно е да се работи с умни хора, които имат желание да се учат и имат заложби. Ако човек работи не само за пари, или за да му минава времето,  а с желание и хъс той вече е ½ професионалист.

6. Колко души сте в офиса? Кой идва най-рано на работа и кой си тръгва последен?
Ами около 10 … ами по принцип аз идвам най-рано около 8.00 -8.30 и си тръквам последен 12-13 часа по-късно. Това прозвуча доста самохлвално … Когато има да се върши работа я вършим без да гледаме кой кога е дошъл или кой докога е седял.

7. Какво правите в свободното си време?
Ами гледам  да отделям повече време на семейството. Имам 2 прекрасни деца на 12 и на 8 години и фантастична съпруга, която се грижи за тях по цял ден, а аз се мъча да наваксвам през почивните дни, макар че в последно време не са много.

8. Бихте ли пенсионирали още днес, ако имахте тази възможност?
Не! След 20 години може би… харесал съм си едно село в Родопите където бих искал да живея като остарея … дано до тогава да прекарат бърз интернет в село Гела 🙂

Деси Тодорова
www.prepressbg.com

Интернет портал за печатни технологии.