Фотокниги – това е лесно и достъпно с Epson, OPUS, Katana

4228
Spread the love

Комплексни решения за оборудване на фото-студия и принт-шопове.

Как са се произвеждали албуми и фотокниги – това е въпрос, който извиква в съзнанието ни образи на големи, тежки, скъпи и сложни за обслужване машини. Топлоактивиращи се лепила, перфорации, шиене, спирали, тел, каширане, подвързии …

Днес може да се изработи албум/фотокнига с твърди корици много по-просто. Необходими са три неща – принтер Epson, медии Katana и подвързваща система OPUS Metalbind.

Принтер:
Вариант 1 – Epson L800
Този принтер има следните предимства:
– достъпна цена – 560 лв. без ДДС
– икономичен – себестойност на мастилото под 20 стотинки с ДДС за А4, при пълно покритие с наситен фотографски печат
– печата всякакви размери до 210х110 см
– печата без бяло поле, тоест не е нужно да се обрязва снимката след печат
– използва DYE мастила, които имат достатъчно дълъг живот – 20 години, според Epson – имат широко цветно пространство (т.е. печатат живи и ярки цветове) и дори и на глацова фотохартия не оставят разлика в гланца на повърхността, при наблюдаване под ъгъл

 

inline_503_https://printguide.info/images/epsonl800.jpg

Вариант 2 – Epson Stylus Pro 4900
Професионален принтер от най-висок клас – всъщност, това е машина, която дефинира собствен клас, на практика най-качествения широкоформатен фото-принтер в света, до момента.
Предимства:
– пигментни мастила, осигуряващи минимален живот на разпечатките над 50 години! Важен фактор, когато говорим за семейни спомени!
– необятно цветно пространство, може да печата дори „неонови“ цветове
– неповторим черно-бял печат, без никакви тонирания, дори и при наблюдение под различни светлинни източници – категорично по-добър от фото-химичните машини!
– голям формат – печата на листа от А4 до А2 и ролки до 432 мм ширина
– работи с всякакви Арт медии за мастиленоструен печат – канава/канаваца, акварелни, релефни картони, бордове до 1.5 мм
– добра себестойност на консумативите – 70-80 стотинки с ДДС за А4, при пълно покритие с наситен фотографски печат
– Photo и Matt Black, за перфектен резултат при фотографски и арт медии
– разполага с автоматичен дисков нож, за да произвежда напълно завършени разпечатки при използване на ролна медиа

 

inline_446_https://printguide.info/images/Epson_SP4900.jpg

Печатна медия:
За принтера, освен мастило е необходима и печатна медия – за да запазим фокуса върху фотокнигите и албумите, ще споменем само най-широко използваните медии – Katana. Макар, че добавянето на дори само няколко листа Арт-медии Hahnemuehle превръща всеки фотоалбум в произведение на изкуството.
Материали за печат – професионалните фотографски медии Katana са налични във всякакви формати и ширини на ролката. Гарантирано японско качество, над 50 години устойчивост, при възможно най-ниската за това качество цена!

 

inline_968_http://prepressbg.com/images/Katana_paper_etiket1.jpg

Подвързваща система:
OPUS Metalbind – уникално решение за елегантно подвързване с твърди корици и метално, тапицирано гръбче, наречено „канал“. Подвързването се осъществява само с натиск, материалите не се увреждат по никакъв начин, възможно е да се разглоби албума, да се замени лист и да се подвърже отново. Има канали с ширина от 5 мм до 32 мм, затова нито най-тънките, нито най-дебелите албуми могат да ни затруднят. Безпроблемно се подвързват в едно тяло практически несъвместими материали – плат, картия, картон, инк-джет медии, самозалепващо фолио, винил, беклит, канаваца, паус … всякакви гъвкави листови материали.

При това здравината на скрепването издържа безпроблемно обичайния тест – хващаме един-два листа от средата на книгата и я пускаме да виси на тях, като енергично я разтърсваме многократно – колко лепилни системи за подвързване биха преминали този тест?

Основно предимство на системата OPUS Metalbind – изключително лесната и бърза работа, дори и ако трябва да се сглоби само една книга! Няма подгряване, настройки, брак, сърушаващи сметки за електричество.

Възможностите за персонализация на кориците са неограничени – при конкретен интерес може да се направи демонстрация, за по-детайлно изясняване на необходимите аксесоари за получаването на определени резултати.

В заключение, един албум А4, съдържащ 20 листа, отпечатани двустранно, на Epson L800 на Katana Premium Luster/Luster 250 ще има себестойност от порядъка на 30 лв. с ДДС по стандартните цени на консумативите и материалите, без да коментираме допълнителните отстъпки, които могат да се договорят за обем!

За допълнителна информация, демонстрации, оферти и разбира се поръчки – екипът на FACTOR.BG
www.factor.bg
0896 738 700
info@factor.bg

Биографична информация