Хартията все още върши работа!

2166

През 2011 година живеем в свят, движен от технологиите. Комуникациите станаха мигновени, което е доста по-различно отпреди 10 години, но въпреки това, по-добра ли е тази комуникация от напечатаното на хартия?

Има ли печатната комуникация все още място в няшия свят? Нека разгледаме няколко факта.

Печатната комуникация не може да бъде изтрита или загубена, поради спиране на тока например. Хартиените документи могат да се четат, независимо дали мотиторът ви работи. Тъй като хартията има физическа форма, може да се копира и съхранява на различни места. Не е нужна енергия, а когато не ви е необходима, можете да я накъсате и рециклирате относително лесно, за да може да бъде използвана отново в други продукти.

Хартията може да бъде забавна, персонална и важна. Като се замислим, хартията притежава стойност в нашия живот. Напечатаната информация не може да бъде хакната – колко от вашите наистина важни документи са на хартиен носител. На хартия може да бъде напечатана картичката за рожденния ви ден от близък приятел. Хартията все още е много личен начин за комуникация.

Пробвайте да кандидатствате за работа, като изпратите автобиографията си на хартия. Това ще бъде забелязано! Хартията и отпечатъка носят специално усещане – може да се пренася лесно и да се прегледа винаги, когато е нужно. В самолета не ви подканят да си изключите книгата, нали? Електронните четци са във вихъра си, но всеки се сгушва пред огъня с любимата си книга в ръка. Където и да се огледаме около нас, навсякъде сме заобиколени от хартия.

Производителите на хартия са направили всичко по силите си, за да намалят екологичния отпечатък от добива, производството и транспорта на хартия. Сертифицирането на гори спомага, да се осигури правилният начин за добиване на дървен материал. Все по-големи количества хартия се рециклират, наред с енергия от възобновяеми източници и по-малка употреба на вода.

Хартията също така е устойчива, така че погледнете на листа хартия с инфомация върху него по различен начин следващия път. Хартиеният отпечатък е истинската „wireless“ комуникация. Хартията все още върши работа!

Превод: Иван Иванов
Източник: thedigitalnirvana.com

Реклама
www.bgoferta.info
Ако имате нужда от изработка на флаери, каталози, дипляни, визитки, външна реклама, сувенирна реклама и други рекламни продукти, то www.bgoferta.info е точно за Вас. Няма нужда да се обаждате на различни печатници поотделно и да чакате да получавате цена за изработката на вашия продукт. Чрез www.bgoferta.info, оформяте вашето запитване за изработката на желания продукт и получавате оферти директно от печатниците. Използвайте бутона „Поискай оферта“.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.