Хартията с по-нисък грамаж е по-добра за околната среда

1703

Хартията с по-нисък грамаж има по-слабо вредно влияние върху околната среда, твърди изследване на Bolloré Thin Papersed.

В сътрудничество с  PricewaterhouseCoopers, производителят на хартия е провел изследване на въздействието върху околната среда на тънката хартия Primapage, която прозвежда. Проучването обхваща целият живот на продукта – от консумираните суровини до края на употребата му.

Анализите показват, че хартиите с по-малък грамаж имат по-слабо вредно влияние върху околната среда. Като резултат, компанията стартира програма за намаляване на вредните влияния чрез намаляване на грамажа на произвежданите хартии. Този план също се изпълнява в сътрудничество с PricewaterhouseCoopers.

Bolloré са избрали Primapage за изследването, защото тя е най-широко използваната тънка хартия, произвеждана от компанията. Ще последват и нови изследвания, базирани на пигментираната хартия Primalux. Компанията планира и да разработи интернет калкулатор за отделяните парникови газове. С него потребителите ще могат да изчисляват въздействието върху околната среда, което оказват, като печатат на Primapage.

Източник: bollorethinpapers.com

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.