Хора в цветове по Pantone

4029

Бразилският фотограф Angélica Dass (Pantone 7522 C) е автор на продължаващия проект за откриване на аналози по Pantone за цветовете на човешката кожа.

Angelica Dass търси обекти с цвят на кожата, който отговаря на специфичен цвят от Pantone скалата. Проектът ѝ е наречен Humanae. Тя взима проба с размер 11х11 пиксела от лицето на обекта и запълва фона с него. След това добавя номера на цвета по Pantone, точно както е при оригиналните цветови таблици.


Източник: humanae.tumblr.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.