30 водещи компании от Северна Америка се отказаха от посланието „Не използвай хартия – спаси дърво“

1484
30 водещи компании от Северна Америка се отказаха от посланието „Не използвай хартия – спаси дърво“

Организацията Two Sides Северна Америка обяви, че над 30 водещи компании са премахнали антихартиените си призиви за представяне на електронни сметки и други подобни услуги като щадящи околната среда.

Two Sides

Кампанията на Two Sides е ангажирана с 500 най-големи организации, класирани от списание Fortune 500 в областта на финансите, услугите и телекомуникациите, както и компании за дигитални услуги.

„Много хора от графичната индустрия, от наследствени собственици на гори до производители на хартия, печатници, специалисти по директен маркетинг, са уморени да виждат подвеждащи твърдения, свързани с ефекта на хартията и печата върху околната среда. Кампанията ни беше фокусирана върху това да образова специалистите по маркетинг на корпорациите за уникалните предимства за обществото и околната среда, които осигурява използването на хартия и печатът. Другата цел беше да гарантираме, е твърденията, използвани за налагане на електронни услуги са базирани на достоверни научни доказателства и факти,“ каза президентът на Two Sides за Северна Америка Phil Riebel.

Източник: twosides.info
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.