3D Printshow, изложението за 3D печат, набира популярност

2093

Тази година се очаква 3D Printshow да е четири пъти по-голямо от миналогодишното събитие и ще предложи много новости на посетителите, обяви организатора.

3d printshow

Шоуто ще се проведе в Лондон между седми и девети ноември. Дебютното събитие от миналата година привлече 4 000 посетители. Организаторът му Kerry Hogarth каза, че планира продажбата на 15 000 билета за изложението през 2013. „Миналата година много конвенционални печатници посетиха събитието, за да проверят дали има възможност в бъдеще да се занимават с 3D печат“, каза той. „Затова очакваме тази година много хора да дойдат, за да потърсят начин да включат в бизнес модела си 3D печат за изработка на прототипи.

„Amazon и подобни сайтове вече обръщат внимание на 3D печата и ние смятаме, че тази технология ще има все по-голям търговски потенциал. Възможно е тя да окаже влияние на търговците на машини, които търсят начин да изградят дистрибуторска мрежа за решения за 3D печат. Студията за широкоформатен печат и големите корпоративни печатници може да започнат да проявяват интерес към създаването на модели чрез 3D печат.“

Изложителите включват производителите на решения за 3D печат MakerBot, Mcor и Ultimaker, софтуерните специалисти Autodesk, Laser Lines, производители на лазерни решения, системи за бързо създаване на прототипи и оборудване за вакуумно леене, EuroPac 3D, доставчик на скенери, принтери и софтуер за измерване, и консултантската компания Econolyst.

Демонстрации на живо ще изиграят ключова роля в събитието тази година, каза Hogarth. Ще бъдат проведени демонстрации на 3D скенери и принтери, както и на приложенията на тези технологии. Нова галерия, посветена на дизайна и изкуството ще покаже работата на 50 професионалисти в областта.

Вижте видео от миналогодишното издание на изложението.

Източник: 3dprintshow.com/
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.