3M добави три нови цвята към фолиото за автомобили серия 1080

1422
3M добави три нови цвята към фолиото за автомобили серия 1080

Три от новите фолиа предлагат преливащи се (color flip) цвята.

 три нови цвята към фолиото за автомобили

 

Преливащите се нюанси – Gloss Flip Electric Wave, Satin Flip Caribbean Shimmer и Satin Flip Glacial Frost – пречупват съответно нюансите на лилавото и синьото, което според компанията създава „призматичен ефект“ за графики върху коли. Гамата 1080 също така вече включва нови сатенени, искрящи и гланцови цветове – Gloss Storm Gray, Satin Gold Dust Black, Gloss White Gold Sparkle, Cinder Sparkle Red, Gloss Ice Blue и Satin Frozen Vanilla.

Лидерът на маркетинговия екип на комерсиалните решения на 3M Penelope Webley каза: „Тези фолиа дават на клиентите възможност да създават свой собствен ефект. Независимо дали искат да облепят само покрива или огледалата или искат цялостно покриване на автомобила, те могат да изберат от широка гама продукти за персонализация на возила, за да постигнат уникален резултат. Трите нови „colour flip“ нюанси показват живи полихромни ефекти, които създават уникални цветови усещания, които се променят, когато ги гледате от различен ъгъл и на различна светлина.“

Фолиата се предлагат на ролки с ширина 1,52 m, което значи, че всяка част на возилото може да бъде облечена без снаждане. Дебелината им е 0.09 mm без лепилото и 0.11mm с лепилото. Според компанията те имат висока устойчивост и перманентно залепване.

Източник: printingnews.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.