3M на FESPA 2017 – пътуване към откритията

1223
3M на FESPA 2017 – пътуване към откритията

Къде да ни намерите: зала A1, щанд A1 – 85

 

FESPA 2017 наближава бързо и 3M прави финални приготовления за разкриване на наистина вълнуващи нови продукти, възможности на продукти и нови цветове, които несъмнено ще генерират огромен интерес сред посетителите – впечатляващи нововъведения, които ще помогнат за подобряването на бизнеса и печалбите на клиентите на 3M в цяла Европа.

 

Тъй като графичният пазар става все по-конкурентен, компаниите постоянно търсят нови, иновативни идеи, които да им дадат преимущество. 3M е напълно наясно с ролята, която има за осигуряването на предимство на клиентите си на пазара и непрекъснато подобрява продуктите си чрез технологични нововъведения. Присъствието на 3M на FESPA 2017 е възможност за компаниите в графичната индустрия да изпитат от първа ръка селекция от нови, еволюирали решения от 3M.

 

3M прави голяма стъпка напред с фолиото за брандиране и новите текстурираните Décor Overlaminates

 

На FEPA 2017, 3M ще демонстрира някои от най-новите си постижения в областта на фолиото за брандиране.

 

 

3M™ фолио за брандиране IJ180mC

3M са изградили репутацията си в областта на дигиталното фолио с високо качество. 3M развива продуктовата си гама така, че да отговаря на променящите се изисквания на хората, които поставят фолиата. 3M™ Print Wrap IJ180mC-10 е последното нововъведение от 3M, което включва лепилен слой Comply™ с микро технология. Тази иновативна технология осигурява оптимизирано първоначално залепване, подобрена възможност за плъзгане, по-лесно отстраняване на лайнера и невидима Comply структура за лесно залепяне, което вози до по-бързо поставяне и е идеално решение за приложение върху лодки, коли, стени и други.

 

„С въодушевената положителна обратна връзка, която получихме от клиентите си в графичния бизнес, за лепилния слой Comply с микро технология, ,” коментира Tanu Gupta, продуктов мениджър, Западна Европа, 3M Commercial Solutions, “знаехме, че следващата стъпка ще бъде да включим иновацията в линията IJ180.”

Представянето на 3M Print Wrap Film IJ180mC-10 включва и нови прозрачни и метализирани варианти – 3M™ Print Wrap Film IJ180mC-114 и 3M™ Print Wrap Film IJ180mC-120. Тези допълнения увеличават възможните приложения на гамата IJ180mC, като позволяват на специалистите, за пръв път, да брандират с прозрачното IJ180mC-114, и да поставят бляскави акценти с метализираното IJ180mC-120. 3M ще представят много иновативни и вълнуващи цифрови филми по-късно през 2017, които ще бъдат добавени към линията IJ180mC. Следете развитието.

 

3M™ Envision™ Wrap Film SV480mC и LX480mC

3M Envision Wrap Film изгражда репутацията си като фолио от висок клас, като предлага гъвкавост, характеристики и устойчивост, които нямат аналог на пазара. Тази репутация продължава да еволюира с представянето на 3M™ Envision™ Wrap Film SV480mC и LX480mC, които включват микротехнологията на лепилния слой Comply™. Тази иновативна технология ускорява инсталирането и осигурява дори още по-добро решение за приложения с много високи изисквания, като големи брандирани автопаркове, дългосрочни приложения в сгради (като текстурирани стени). Освен това, те пестят, когато разходите за труд и дългосрочните гаранции са от първостепенна важност.

 

3M™ Décor Overlaminate 8600 Series

3M ще разкрие нещо ново и вълнуващо на FESPA 2017 – 5 текстурирани Décor Overlaminates. Компании с различни размери все по-усилено търсят изгодни и устойчиви начини да персонализират интериора на работните си места. Репутацията на 3M за иновация в графичната област е добре известна и на FESPA 2017, компанията ще покаже селекция от новата серия 3M™ Décor Overlaminates 8600. Защитният слой, който създават предпазва от драскотини и е може да се почиства. Тези текстурирани ламинати подсилват и добавят дълбочина към стандартните графики за стени и ще бъдат включени в дизайна на щанда на 3M така, че посетителите да могат да почувстват сами изгледа и усещането, които могат да се постигнат чрез тях.

 

Нова отражателна технология разширява възможностите за брандиране на автомобили

3M™ Scotchlite™ Print Wrap Film 780mC

3M ще представи предварително на FESPA 2017 вълнуващ нов отражателен филм – 3M Scotchlite Print Wrap Film 780mC. Той ще има видно място на щанда на 3M и ще позволи на посетителите да видят сами широките ъгли на отражение на светлината, които могат да бъдат постигнати с този нов и иновативен продукт. Това вълнуващо допълнение позволява на компаниите да създадат наистина динамични графики с брилянтна видимост на марките, които блестят през деня и сияят през нощта.

3M™ Scotchlite™ Print Wrap Film 780mC–10R предлага увеличено удобство и възможности за възстановяване и ще устои на взискателния процес по брандиране на возила. Той има висока устойчивост, която позволява залепяне по контурите на автомобила без снаждане, например за дръжки на врати и брони, без поява на драскотини. Ако леки надрасквания или тъмни петна се появят по време на процеса, филмът може да бъде „поправен“ с температура за постигане на равномерно представяне на графиката. Освен това, продуктът използва новият лепилен слой Comply™ с микро технология и невидими каналчета за изхвърляне на въздуха, който помага както за прецизно поставяне, така и за премахване на филма.

 

Вълнуващи нови цветове за брандиране на автомобили от 3M

3M ще представи нови цветове на FESPA 2017 за новата си генерация 3M™ Wrap Film 1380, изключително популярната си серия 3M™ Wrap Film 1080 и серията, която не трябва да бъде пропускана, Wrap Overlaminate 8900, която предлага вселена нови възможности на специалистите. Селекция от тях ще бъде показана и поставяна на автомобили през цялата продължителност на шоуто.

 

3M™ Wrap Film 1380

Представени през 2016, сериите 3M Wrap Film 1380 са разработени специално за цялостно брандиране на автомобили, особено в случаи, в които има дълбоки процеси, в които е критично филмът да не се отлепва. 3M са толкова уверени в представянето на продукта, че предлагат гаранция срещу отлепване, която осигурява сигурност и спокойствие на компаниите и клиентите им.

Този устойчив филм използва и иновации, които увеличават производителността като технологията на лепилния слой 3M Micro Comply™ за прилагане без мехурчета и невидими въздушни канали на повърхността на фолиото и 3M Controltac™ технология за бързо и лесно местене на фолиото при инсталиране от един човек.

 

FESPA 2017 ще бъдат представени 11 нови цвята на 3M Wrap Film 1380, включително Gloss Navy Metallic Blue (гланцово метално морско синьо) , Gloss Sapphire Green Metallic (гланцов сапфирено зелен металик) и Matte Black Metallic (матово метално черно) – нови цветове, които са прецизно подбрани според актуалните тенденции при клиентите. В допълнение, има чисто нови стандартни цветове като гланцово ярко жълто за използване за аварийни возила и гланцово огнено червено за пожарни автомобили.

 

3M™ Wrap Film 1080

3M добавя нови цветове към вече обширната линия 3M™ Wrap Film 1080. Десетте нови цвята ще бъдат показани на щанда на 3M и включват Satin Caramel Luster (сатенено карамелено лустро), цвят оценен високо в скорошни допитвания сред клиентите и Gloss Lipstick Red (гланцово червено червило), дори по-червено от Hot Rod Red (хот-род червено)! Добавен е и Gloss Flip Psychedelic, който създава удивителен дъгоцвететен ефект на цвят, базиран на сиво.

 

3M™ Wrap Overlaminate 8900

Ламинатите добавят цяло ново визуално измерение към брандирането на автомобили и осигуряват на компаниите вълнуващи нови възможности за подсилване на наличните цветове с нови мотиви и ефекти. На FESPA 2017 3M ще покаже седем различни нови довършителни опции: Frosty Silver (ледено сребро), Ruby Red (рубинено червено), Sunburst Gold (сънбърст злато), Mystic Silver (мистично сребро), Starry Silver (звездно сребро), Brushed (сатениран) и Carbon Fibre (карбон) – нови цветове и текстури, които да дадат храна на въображението на дизайнерите навсякъде и да им даде шанс да изразят креативността си. Независимо дали, за да добави към цвят допълнителен блясък или искрене, в червено, злато или сребро или може би динамична текстура, която да впечатлява в търговски обекти и може наистина да добави творческа закачка към нови проекти.

 

3M представя инсталация без резци

3M™ лената без ножове

Монтажниците знаят, че винаги има малък шанс от одраскване или прорязване на фолиото по грешка при използването на нож. Това може да бъде фрустриращо и скъпо. На FESPA 2017 3M ще покаже гамата си 3M Knifeless Tapes с патентована технология, която позволява на монатжниците да режат графиката с чисти, прави линии без да използват острие и да увреждат повърхността на фолиото.

“Добавянето на 3M Knifeless Tapes към гамата иновативни графични фолиа и инструменти за монтаж, които предлагаме,“ обясни мениджър на портфолиото за Западна Европа, 3M Commercial Solutions Division, „подчертава отдадеността на 3M към клиентите и това да направим монтажа лесен, бърз и безгрижен, доколкото това е възможно.”

 

Нови цветове за осветени табели

3M Scotchcal™ Translucent Graphic Film 3630

3M™ Envision™ Translucent Film 3730

Най-добрите марки разчитат на Top 3M™ Translucent Films, за да гарантират постоянния изглед на осветените си табели по целия свят. Тези фолиа от винил предлагат широка гама чисти, ярки цветове, много от които са симулирани цветове по Pantone. Фолиата имат матова повърхност, проектирана, за да елиминира отблясъка и да осигури постоянно възпроизвеждане на цветовете на марките в отразена и излъчена светлина.

 

На FESPA 2017, посетителите ще могат да видят пълната гама цветове, които, за пръв път, могат да бъдат съчетани от двете продуктови гами, за да осигурят наистина широка гама от възможности, от които да избират потребителите. Чрез използването на 3M Translucent Films, производителите на табели и клиентите им, представители на марки, могат да винаги да са уверени, че марките им ще блестят с еднаква сила, където и да ги наблюдавате.

 

Творчество с архитектурни фолиа 3M

3M съчетава няколко от архитектурните си фолиа в дизайна на изложбения си щанд на FESPA 2017. Компанията прави това, за да демонстрира на посетителите колко ефективно могат да бъдат използвани тези продукти, за да създадат определена среда бързо и евтино в сравнение с конвенционалните материали и методи. Архитектурните фолиа 3M предизвикват все по-голям интерес сред компаниите като нов и вълнуващ начин за генериране на приходи за бизнеса им.

 

3M™ Fasara™ фолио за декорация на стъкла

Посетителите на щанда на 3M на FESPA 2017 ще могат да се уверят сами колко ефективен е декоративният филм за стъкло 3M Fasara в трансформиране на обикновено стъкло, за постигане на ефект на стъкло с текстура срещу частица от цената. Направен от устойчив и гъвкав полиестерен материал, този високо ефективен и лесен за монтиране продукт е перфектно решение за стъклени врати и прозорци в конферентни зали, лобита, търговски обекти, офиси, жилища и други.

 

Архитектурни фолиа 3M™DI-NOC™

Архитектурните фолиа 3M DI-NOC Architectural предлагат на потребителите гъвкави, креативни и технически усъвършенствани решения за обновяване и интериорен дизайн на работни пространства. Тези фолиа от винил реалистично пресъздават визуалният ефект на естествени материали за частица от цената на традиционните материали. Те могат да бъдат монтирани и да вдъхнат нов живот в старото пространство. Архитектурните фолиа 3M DI-NOC са налични с над 800 дизайна и са използвани успешно в много пазарни сегменти като търговия, хотелиерство, офиси, транспорт и много други.

 

Намалете разхода на енергия с 3M™ Thinsulate™ Window Climate Control 75

3M Thinsulate Window Climate Control 75

3M ще постави акцент върху новият 3M Thinsulate Window Climate Control 75 на FESPA 2017. Този иновативен продукт, който съчетава контрол на слънчевата светлина и изолационни свойства, може да бъде инсталиран лесно и изгодно на прозорците и да намали сметките за енергия през цялата година.

Присъединете се към нас в пътуването към откритията на FESPA 2017. Елате и ни посетете в зала A1, павилион A1 – 85

 

За 3M:

В 3M, ние прилагаме наука по начин, кой подобрява всекидневния живот. С продажби на стойност 30 милиарда американски долара, нашите 90 000 служители се свързват с клиенти по целия свят. Научете повече за творческите решения на 3M за световните проблеми на www.3M.com или в Twitter @3M or @3MNewsroom.

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.