7 години след създаването си новият Полиграфически комбинат „Димитър Благоев“ приключи оперативната си дейност

5394
7 години след създаването си новият Полиграфически комбинат „Димитър Благоев“ приключи оперативната си дейност

Новият собственик на печатната база е Пулсио принт.

Пулсио принт

 

Полиграфически комбинат „Димитър Благоев“ беше създаден в кв. Дружба, София като печатница за книги през 2009 година. Производствената база беше построена за 9 месеца, след като сградата на Полиграфичеки комбинат (бившата държавна печатница) на бул. Цариградско шосе беше продадена. Повече за продажбата вижте тук.

Изграден като модерна печатна база на 11 000кв.м. с капацитет за производство на над 1 милион книги с твърда подвързия месечно, след 7 години комбинатът спира оперативната си дейност. С днешна дата активите на предприятието са изкупени от Пулсио принт. Трудовите договори на персонала са сключени с новата фирма.

Новите собственици Пулсио принт са българска фирма с филиал във Франция (Париж), специализирана в печата на книги и фирмени каталози. Компанията обслужва богата клиентска база основно в Западна Европа. Инвестицията за закупуване на печатницата е няколко милиона евро и е направена с помощта на инвестиционния фонд Black Peak Capital.

Веднага след встъпването във владение Пулсио принт направиха реорганизация в печатната база и работата на персонала. Привлечени са професионалисти за ключовите ръководни позиции и едни от най-добрите печатари и книговезци в България. Плановете на новите собственици са да продължат да инвестират в печатната база. Още в края на 2016 година е закупена осем цветна машина Komori и ново ctP с марка Kodak. Предвиждат се още инвестиции от 1 милион евро в нова техника през 2017, както и увеличение на персонала.

Вижте повече за Пулсио принт тук.

Историята на Полиграфически комбинат „Димитър Благоев“: продажба на Държавната печатница и началото на новия Полиграфически комбинат

Написа: Десислава Тодорова

Деси Тодорова

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.