Aтрактивна реклама на „Ловци на духове“ върху автобуси, произведена с Massivit 3D принтер

1196
Aтрактивна реклама на „Ловци на духове“ върху автобуси, произведена с Massivit 3D принтер

Нюйоркското студио за широкоформатен печат Carisma 3D е заложило и на технология за 3D печат за брандиране на автобуси за реклама за новия филм на Sony Pictures.

Massivit 3D принтер

 

Massivit 3D Printing обявиха, че Carisma са създали 10 впечатляващи триизмерни графики с помощта на 3D принтер Massivit 1800. За целите на промоционалната кампания студиото е произвело триизмерни лога на „Ловци на духове“ с височина 4,27 м. Десетте модела са отпечатани чрез устойчив материал Dimengel, след което са монтирани като осветени знаци на 10 двуетажни автобуса, използвани в целите САЩ по време на едномесечната кампания.

Впечатляваща ефективност
Според Moshe Gil, основател и изпълнителен директор на Carisma, филмовият гигант е заложил на опита на Carisma за провеждането на впечатляваща кампания, която да привлече вниманието по време на излизането на филма по кината.
„Когато става дума за създаване на зашеметяващи проекти с „Уау“ фактор, който да предизвика вълнение, нашият Massivit 1800 3D е средството, което избираме,“ казва Gil. „Визуално привлекателното брандиране на автобуси не е нова идея за компании като нашата, но способността да предложим триизмерно отпечатани версии открива нови хоризонти пред него.”

Скорост и устойчивост
„За щастие, комбинацията и високата скорост на принтера и устойчивият материал ни позволи бързо да произведем десет идентични модела, които са в състояние да издържат един месец на открито, на пътя,“ допълни той. „Ефектът от брандираните автобуси беше невероятен, особено през нощта, когато хората бяха привлечени от зловещото сияние.“

Добавяне на ново измерение
Досега, Carisma са произвеждали материали с големи размери с помощта на различни материали като рязан осветен акрил, PVC плоскости и лентикулярни лещи. Според Gil Massivit 1800 е добавил ново измерение към бизнеса му и значително е разширил възможностите му. Компанията вече може да предложи революционни 3D елементи към традиционните двуизмерни решения, за да предложи по-големи възможности на клиентите си. Сред тях са Macy’s, Disney и Samsung.

Източник: пресинформация на Massivit
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.