Agfa придоби американската компания Pitman

1368

Agfa Graphics разширяват дистрибуторската си мрежа и засилват присъствието си на нарастващия пазар на печатната индустрия в САЩ.

Придобиването на Pitman увеличава приходите на Agfa в САЩ на повече от 500 милиона долара годишно. Agfa Graphics предлага на американския пазар обширна гама от продукти на световноизвестни производители. Компанията получава уникална възможност да разшири присъствието си на мастиленоструйния пазар с допълнителни продуктови линии.

Agfa Graphics обявиха, че са подписали споразумение за придобиване на Harold M. Pitman Company. Pitman е водещ американски доставчик в сферата на предпечата, печатната техника, индустриалните мастиленоструйни решения и системите за печат на опаковки. Agfa очакват допълнително увеличаване на ролята си на американския пазар, благодарение на съчетаването на опита на двете компании. Наред с това се очаква и повишаване на ефективността чрез обединяването на продажбите на двете компании и намаляване на административните разходи.

Pitman е базирана в щата Ню Джърси има 502 служителя. Придобиването й ще засили значително позициите на Agfa Graphics на американския пазар. Голямата клиентска база и доброто познаване на индустрията на Pitman ще даде на Agfa възможности за незабавен пазарен ръст. Броят на потенциалните клиенти ще нарасне значително, благодарение на нови продукти към предложенията на компанията. Сред тях са решения за производство форми за флексопечат за опаковъчната индустрия, печатна техника и услуги с добавена стойност.

Освен това, Agfa Graphics ще могат да разширят собствената си гама от производствени мастиленоструйни решения с добавяне на голям брой нови медии, мастила и широкоформатни печатни системи. “Силната дистрибуторска мрежа на Pitmans и широкото портфолио от продукти, съчетано с водещите ни технологии ще ни осигури обещаващи възможности за растеж в този стратегически важен регион”, каза президентът на Agfa Graphics Stefaan Vanhooren. “Сред основните ни мотиви да вземем това решение беше фактът, че получаваме уникална възможност да разширим дейността си в мастиленоструйния сектор”, допълни Vanhooren.

Agfa Pitman
Източник: agfa.com
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.