Agfa се разделя с офсетовия печат

319
Agfa се разделя с офсетовия печат

Agfa-Gevaert Group обяви продажбата на подразделението си за офсетови решения (Agfa Offset Solutions) на AURELIUS Group за 92 милиона евро. Ако сделката бъде одобрена от регулаторните органи, тя ще бъде финализирана през първото тримесечие на 2023 г.

 

Agfa Offset Solutions AURELIUS

Agfa Offset Solutions доставя на индустрията за офсетов печат решения за предпечат като офсетови печатни форми (пластини), графични филми или софтуер и е с търговска дейност в повече от 75 страни по света. Фирмата присъства на всички етапи от процесите на предпечатната подготовка, предлагайки портфолио от офсетови пластини, графични филми, оборудване и услуги, както и софтуер и химикали. Agfa Offset Solutions достигна водеща позиция на пазара в Европа и LATAM и се нарежда сред водещите играчи на други пазари. Компанията управлява различни производствени единици и обекти за научноизследователска и развойна дейност в световен мащаб, с около 1700 служители. Приблизително 130 служители са активни в R&D.

Фирмата купувач AURELIUS се ангажира да подкрепя Agfa Offset Solutions в прокарването на съществуващите бизнес инициативи и разширяването на пазарната си позиция. В бъдеще AURELIUS ще се фокусира върху иновациите и висококачественото предлагане, както и върху по-нататъшното укрепване на подхода на интегрирани производствени и търговски бизнес звена.

„Agfa Offset Solutions предлага различни потенциали за растеж в екологично чисти продукти с ниско съдържание на химикали и без химикали. Съществуващото портфолио от водещи продукти и услуги вече формира солидна основа за оптимизация. Нямаме търпение да започнем това пътуване, да се ангажираме с ръководството и техния екип и да внесем нашия оперативен опит“, коментира Матиас Тобл, главен изпълнителен директор на AURELIUS Equity Opportunities.

За сключване на самата сделка AURELIUS са били консултирани от DC Advisory, Baker McKenzie, KPMG.

Вижте всички публикации за Agfa в Printguide.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.